Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Megnövekedett határforgalom a húsvéti ünnepeken

2023.04.06
10:07
Forrás
Pannon RTV
Már érezhető a szerb-magyar határszakasz átkelőinél, hogy közeledik a húsvét. A Röszke 1-es átkelőn Magyarország felől már most 3 órás a várakozási idő, Röszke 2-nél is egyre hosszabb a sor, jelenleg 1 órát kell várni.

A többi átkelőnél egyelőre nincs tömeg, de a délutáni órákra fokozódhat a forgalom a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások miatt.

A szerbiai kilépő oldalon is nagyobb a forgalom, a Horgos 1-en és a kelebiai átkelőnél kell egy órát várakozni, de halad a sor.

Az ünnepek idején a megnövekedett forgalom miatt a Bajmok-Bácsalmás átkelő mától egészen április 17-ig reggel 7-től éjfélig lesz nyitva, a Királyhalom-Ásotthalom átkelő pedig 7-től 22 óráig dolgozik.

határ
forgalom
várakozás

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.