Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megnövekedhet a várakozás a szerb-magyar határszakaszon az ortodox húsvét előtt

2021.04.11
13:38
2021.04.11
19:43
Forrás
Pannon RTV
Évről évre ebben az időszakban torlódás alakul ki a szakaszon.

Vasárnap délelőtt - stábunk ottjártakor - a Szerbiából kilépő oldalon alig álltak autók, nem alakult ki hosszabb sor a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Bár folyamatosan érkeztek a gépjárművek, nem volt fennakadás, hiszen egyszerre három kapu dolgozott. Átlagosan 10 percet kellett várniuk a sofőröknek, hogy sorra jussanak. Virág Imre Adáról utazott Magyarországra. Mint mondja, figyeli a határt, igyekszik olyankor menni, amikor kevesen vannak.

"Én ritkán járok át, igyekszem ebbe a 24 órás sávba benne maradni. Azt is igyekszek megoldani, hogy lehetőleg olyankor jöjjek, amikor nincsenek sokan a határon. Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy nem kell sokat várni. Oltást még nem kaptam, de mondom ezt a 24 órás szabályt próbálom betartani."

Pejin Andrea havi szinten szokott utazni Zentáról Szegedre. Elmondta, ő már megkapta a koronavírus elleni vakcinát, de eddig még nem kérték tőle az oltási bizonylatot.

"Változó, mostanában eléggé gördülékenyen szokott menni. Átlagban azért egy fél órát, egy órát."

Pannon RTV

A határátlépési szabályok a szerb és a magyar állampolgárok esetében nem változtak az elmúlt időszakban.

Gojković Siniša: "Ritkábban jövünk jóval. Általában sokat kell várni, én Szegeden tanulok, hetente jártam akkoriban át."

A horgosi határrendőrség illetékesei kamerán kívül elmondták, az ortodox húsvét előtt pár nappal a megszokott módon növekedni fog a forgalom a szerb-magyar határszakaszon, erre számítanak idén is. A kis határátkelők közül egyedül a Királyhalom-Ásotthalom üzemel időszakosan, minden nap 7 és 10, továbbá 16 és 19 óra között. A nap 24 órájában működik a Béreg-Hercegszántó, továbbá a Kelebia-Tompa átkelő, valamint a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhely.

határ
forgalom
tömeg
Horgos
Röszke

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű