Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Megnyílt Újvidéken a vajdasági turisztikai Info-Központ

2019-01-21
16:53
2019-01-21
17:42
Forrás
Pannon RTV
A központ egész Vajdaság területéről összefogja és promotálja a községek idegenforgalmi kínálatát.

A központ kiépítését a tartományi kormány pénzelte, a felszerelését a köztársasági idegenforgalmi minisztérium finanszírozta. A legkorszerűbb felszerelés, digitális útikalauz, mobiltelefonos alkalmazások, tájékoztató füzetek és minden községre kiterjedő részletes idegenforgalmi tájékoztatással várják az újvidéki Info-Központba látogató turistákat.

Nataša Pavlović, igazgató, Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet: „A tájékoztató füzetek, reklámfilmek, mobiltelefonos alkalmazások mellett a látogatók számára hozzáférhető lesz itt egy digitális útikalauz Vajdaság AT idegenforgalmi kínálatáról, mely a Természettudományi-matematikai Karral együttműködésben készült el a múlt év folyamán.”

A tartományi kormányelnök hangsúlyozta, az idegenforgalmi titkárság költségvetését megduplázták. További fejlesztéseket, beruházásokat terveznek az idegenforgalom terén Vajdaságban.

Igor Mirović, tartományi kormányelnök: „Még keményebben kell dolgoznunk, a helyi önkormányzatoknak és a tartományi kormánynak is, mindannyiunknak, hogy népszerűsítsük az itteni idegenforgalmi kínálatot, például Palicson, a Felső-Dunamentén, a Fruška gorán, akár a vallási, akár a kongresszus- vagy a hajózási turizmus terén, és az Újvidék által kínált tartalmak terén, hiszen a tartományi székváros a kulturális és egyéb események központjává vált.”

A tartományi székvárosban eddig is volt tájékoztató turisztikai központ, ez azonban csak magára Újvidékre és környékére korlátozódott, ami az információkat illeti. A mögöttem látható Info-Központ azonban egész Vajdaság területét lefedi.

A 2018-as év első 11 hónapjában 14,6 százalékkal nőtt a Vajdaságba látogató turisták száma az előző évi átlaghoz viszonyítva, valamint 17,5 százalékkal nőtt a tartomány területén szállást nyújtó létesítményekben a forgalom.

Újvidék
Igor Mirović

Most

20:15, Frissítve: 20:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Becslések szerint több mint százezer ember gyűlt össze ma Belgrádban a köztársasági parlament épülete előtt a Szerbia jövője kampánysorozat központi rendezvényén.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.