Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Megnyílt Újvidéken a vajdasági turisztikai Info-Központ

2019-01-21
16:53
2019-01-21
17:42
Forrás
Pannon RTV
A központ egész Vajdaság területéről összefogja és promotálja a községek idegenforgalmi kínálatát.

A központ kiépítését a tartományi kormány pénzelte, a felszerelését a köztársasági idegenforgalmi minisztérium finanszírozta. A legkorszerűbb felszerelés, digitális útikalauz, mobiltelefonos alkalmazások, tájékoztató füzetek és minden községre kiterjedő részletes idegenforgalmi tájékoztatással várják az újvidéki Info-Központba látogató turistákat.

Nataša Pavlović, igazgató, Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet: „A tájékoztató füzetek, reklámfilmek, mobiltelefonos alkalmazások mellett a látogatók számára hozzáférhető lesz itt egy digitális útikalauz Vajdaság AT idegenforgalmi kínálatáról, mely a Természettudományi-matematikai Karral együttműködésben készült el a múlt év folyamán.”

A tartományi kormányelnök hangsúlyozta, az idegenforgalmi titkárság költségvetését megduplázták. További fejlesztéseket, beruházásokat terveznek az idegenforgalom terén Vajdaságban.

Igor Mirović, tartományi kormányelnök: „Még keményebben kell dolgoznunk, a helyi önkormányzatoknak és a tartományi kormánynak is, mindannyiunknak, hogy népszerűsítsük az itteni idegenforgalmi kínálatot, például Palicson, a Felső-Dunamentén, a Fruška gorán, akár a vallási, akár a kongresszus- vagy a hajózási turizmus terén, és az Újvidék által kínált tartalmak terén, hiszen a tartományi székváros a kulturális és egyéb események központjává vált.”

A tartományi székvárosban eddig is volt tájékoztató turisztikai központ, ez azonban csak magára Újvidékre és környékére korlátozódott, ami az információkat illeti. A mögöttem látható Info-Központ azonban egész Vajdaság területét lefedi.

A 2018-as év első 11 hónapjában 14,6 százalékkal nőtt a Vajdaságba látogató turisták száma az előző évi átlaghoz viszonyítva, valamint 17,5 százalékkal nőtt a tartomány területén szállást nyújtó létesítményekben a forgalom.

Újvidék
Igor Mirović

Most

11:12, Frissítve: 11:48

Tangó pezsdíti az újvidékiek vérét

Tangófesztivált tartanak Újvidéken. A többnapos rendezvény ideje alatt az érdeklődők koncerteken és műhelymunkákon élvezhetik az argentin eredetű zenei műfajt.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.