Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Megnyitott a palicsi akvapark

2023.09.15
08:04
2023.09.15
16:08
Forrás
Pannon RTV
Nyitás előtt néhány perccel nagyjából húsz autó állt a komplexum előtt lévő parkolóban, nem volt tolongás. A média képviselői közül többen is megjelentek, ők azonban csak a bejáratig jutottak.

Az üzemeltető az Elitte Palics Kft. Őket még tegnap megkerestük annak kapcsán, hogy forgathassunk az akvaparkban. Megkeresésünkre ugyan válaszoltak, de közölték, hogy nem forgathatunk és nem is nyilatkozik senki. Türelmünket kérték, és azt ígérték, hogy néhány héten belül sajtótájékoztatót tartanak.

A komplexum minden nap 10 és 18 óra között látogatható.

Az üzemeltető szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írják, mivel a nyári fürdési idény már véget ért, ezért csak a benti szolgáltatások közül lehet válogatni. Ebbe beletartoznak a benti medencék és a wellnessrészleg.

Bent négy medence közül lehet választani: két hidromasszázzsal ellátott, egy gyógyvizes, egy pedig gyermekmedence. A beltérben két csúszda is van – egy a felnőtteknek, egy a gyerekeknek.

Az árak a következők: egy napi jegy felnőttek részére 900 dinár, gyerekeknek 2 és 12 éves kor között 600 dinár, míg a 2 éven aluli gyerekeknek ingyenes.

Családi jegyek is vásárolhatók: két felnőttnek és egy 12 éves kor alatti gyereknek 2200 dinárba kerül a napijegy, két felnőttnek és két 12 éves kor alatti gyereknek pedig 2500 dinárba.

Fél napra szóló belépők is vannak az akvaparkban, amelyek 15 és 18 óra közé szólnak. Ez a jegy felnőtteknek 600 dinárba kerül, 12 éves kor alatti gyereknek pedig 400 dinárba. A családi jegyek esetében két felnőttnek és egy 12 éves kor alatti gyereknek 1300 dinárba kerül a belépő, két felnőttnek és két 12 éves kor alatti gyereknek pedig 1500 dinárba.

A nyitásra váró látogatók közül ahány ember, annyi vélemény. Sokan évtizedek óta vártak erre.  

László Magdaléna, Szabadka: „Hallottam, hogy 600 dinár délután három óra hosszára. Szerintem elfogadható. 900 talán az egyszemélyes, meg 2500 dinár a családi. Rendben van, semmi kifogásom ellene. Magyarkanizsán is pár órára, meg Pacséron is pénzbe kerül, plusz az utazás, és nincs is ennyi választék. Örülök neki, jó, elfogadható.” 

Molnár Sándor, Palics: 

„- Nekem ez egyáltalán nem tetszik. Az egész, ami tervbe volt véve ez ahhoz képest semmi. Ezt szerintem kár volt megnyitni.  

- Nem is fog bemenni? 

- Bemenni, bemegyek. Megnézem, hogy néz ki, de szerintem az árakat is túlzásba vitték. Mondjuk az ember 900 dinárt fizet, vagy csak 600 dinárt. Eljönnek négyen, az már ott van 2000 dinárnál, még mellette valamit vesz, ez nem az egyszerű embereknek való.”  

Ami a wellnessrészleget illeti, a látogatókat három különböző hőmérsékletű szauna, egy sószoba és két gőzkabin várja. Fontos, hogy ezekért a szolgáltatásokért pluszban kell fizetni. A közleményben szereplő árlista alapján ez minden esetben 500 dinár.

A látogatók a belépő megvásárlását követően karkötőt kapnak, amellyel nyitható és zárható az öltözőben lévő szekrény, amelyet saját maguk választhatnak ki.

Az akvapark területén étel és ital is vásárolható, a belső rész mintegy 300 vendég fogadására alkalmas.

Holnap tízkor nyitás! Minden készen áll - írta csütörtökön a Facebook profilján Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke bejegyzésében több fényképet is közzé tett a palicsi akvaparkról, amelyen a medencék, a csúszdák, a szaunák, a sószobák és az öltözők is láthatóak.

palicsi akvapark
Pásztor István
VMSZ

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.

Népszerű