Ugrás a tartalomra
Szerb Külügyminisztérium

Megnyitották Szerbia nagykövetségének épületét Washingtonban

2022.10.12
15:00
2022.10.13
11:48
Forrás
Szerbiai RTV
A külképviselet nem messze található a Fehér Háztól.

Szerbia februárban vásárolta meg az új épületet. Marko Đurić szerb nagykövet hangsúlyozta, a világválság ellenére, a két állam közötti forgalom szinte megkétszereződött. Gabriel Escobar, az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja pedig kijelentette, hogy a két ország diplomáciai kapcsolatai soha nem voltak jobbak.

A washingtoni szerb nagykövetség új épületében megnyitották a Findig a Way című kortárs szerb művészeti kiállítást is. Az ünnepségen a diaszpóra számos képviselője, a régió és az USA diplomatái vettek részt, a megnyitón fellépett az Opančići folklórcsoport, a washingtoni szerb iskola gyermekkórusa pedig előadta a szerb és az amerikai himnuszt.

Szerbia
nagykövetség
Washington
megnyitó

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 17:23

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.

Népszerű