Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megszavazták a helyi járulékot Zentagunarason

2022.02.22
14:07
2022.02.22
19:17
Forrás
Pannon RTV
A helyi hozzájárulás összegét csökkentették az elmúlt időszakhoz képest. A jövőben infrastrukturális fejlesztésekre, a középületek tatarozására és nagyobb projektek pályázataihoz önrészként fogják felhasználni ezt az összeget.
Pannon RTV

Vasárnap szavazhattak a polgárok Zentagunarason a helyi járulék újbóli bevezetéséről. Bata Kornél örül a döntésnek: „Szerintem fontos, ugyanis az emberek érdekei vannak képviselve, ezáltal hozzájutnak olyan forrásokhoz, amely által a közösség fejlődni tud.”

Pannon RTV

442 polgár járult az urnák elé, ebből 4 volt érvénytelen szavazat, 301 polgár igennel, 137 polgár pedig nemmel szavazott - ismertette az eredményeket Hajdu Gabriella, a szavazóbizottság elnöke.

„A listán összesen 2038 szavazásra jogosult név szerepelt ebből 1499 zentagunarasi lakos Ezen a szavazáson azok is lehetőséget kaptak, akik ingatlannal rendelkeznek a zentagunarasi kataszteri község területén. A listán lévő szavazók 22 százaléka jelent meg, a zentagunarasi szavazóknak pedig közel 30 százaléka.”

Pannon RTV

A helyi hozzájárulás összegét csökkentették az elmúlt időszakhoz képest.

Sípos Hajnalka, elnök, Végrehajtó Bizottság, Zentagunaras HK: „Eddig 3 százalékot vontak le a fizetésből, most ezt 2 százalékra csökkentettük, a földműveseknek a búzát 20 kilogrammban határoztuk meg hektáronként, a vállalkozóknak pedig 3 százalékra csökkentettük a jövedelem utáni befizetendő összeget.”

A helyi járulék éves szinten körülbelül 4 millió dinárt tesz ki, amelyet a jövőben a civil szervezetek támogatására, az utak javítására, kiépítésére, a vízvezeték-hálózat fejlesztésére, a középületek, mint a sportpálya melletti öltöző, vagy a tűzoltóotthon tatarozására, továbbá nagyobb projektek, mint egy gyermek- és ifjúsági központ létrehozására fordítanának.

Zentagunaras
helyi járulék

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű