Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megszavazták a helyi járulékot Zentagunarason

2022.02.22
14:07
2022.02.22
19:17
Forrás
Pannon RTV
A helyi hozzájárulás összegét csökkentették az elmúlt időszakhoz képest. A jövőben infrastrukturális fejlesztésekre, a középületek tatarozására és nagyobb projektek pályázataihoz önrészként fogják felhasználni ezt az összeget.

Vasárnap szavazhattak a polgárok Zentagunarason a helyi járulék újbóli bevezetéséről. Bata Kornél örül a döntésnek: „Szerintem fontos, ugyanis az emberek érdekei vannak képviselve, ezáltal hozzájutnak olyan forrásokhoz, amely által a közösség fejlődni tud.”

442 polgár járult az urnák elé, ebből 4 volt érvénytelen szavazat, 301 polgár igennel, 137 polgár pedig nemmel szavazott - ismertette az eredményeket Hajdu Gabriella, a szavazóbizottság elnöke.

„A listán összesen 2038 szavazásra jogosult név szerepelt ebből 1499 zentagunarasi lakos Ezen a szavazáson azok is lehetőséget kaptak, akik ingatlannal rendelkeznek a zentagunarasi kataszteri község területén. A listán lévő szavazók 22 százaléka jelent meg, a zentagunarasi szavazóknak pedig közel 30 százaléka.”

A helyi hozzájárulás összegét csökkentették az elmúlt időszakhoz képest.

Sípos Hajnalka, elnök, Végrehajtó Bizottság, Zentagunaras HK: „Eddig 3 százalékot vontak le a fizetésből, most ezt 2 százalékra csökkentettük, a földműveseknek a búzát 20 kilogrammban határoztuk meg hektáronként, a vállalkozóknak pedig 3 százalékra csökkentettük a jövedelem utáni befizetendő összeget.”

A helyi járulék éves szinten körülbelül 4 millió dinárt tesz ki, amelyet a jövőben a civil szervezetek támogatására, az utak javítására, kiépítésére, a vízvezeték-hálózat fejlesztésére, a középületek, mint a sportpálya melletti öltöző, vagy a tűzoltóotthon tatarozására, továbbá nagyobb projektek, mint egy gyermek- és ifjúsági központ létrehozására fordítanának.

Zentagunaras
helyi járulék

Most

17:54, Frissítve: 18:01

Kórházba szállították Ferenc pápát

Korábban tervezett orvosi vizsgálatok céljából kórházba szállították Ferenc pápát – jelentette be a vatikáni szóvivő. Matteo Bruni nem tért ki arra, milyen vizsgálatokat végeznek, és azt sem tudni, ezek mennyi időt vesznek igénybe.
17:19

Pályázat női vállalkozóknak

Idén is támogatja a női vállalkozókat a Tartományi Kormány. Az érintettek gépek és felszerelések vásárlására, számítógépekre, szoftverekre, valamint innovációs, digitalizációs fejlesztésre is kaphatnak vissza nem térítendő támogatást.
17:01

Az IFRC és a WHO budapesti központját is bővítik

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC), valamint az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) is bővítik a budapesti központját - jelentette be a Genfben tárgyaló magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.