Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Megszólalt az iskolacsengő Torontálvásárhelyen

2021.09.01
14:19
2021.09.01
16:51
Forrás
Pannon RTV
A Moša Pijade Általános Iskolában összesen 303 diák foglalta el helyét. 30 elsős kezdte itt meg az iskolát, ebből 12-en magyar tannyelven.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Ahogy Vajdaság más településein, az elsősök itt is megkapták a magyar kormány, a Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács ajándékait.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A torontálvásárhelyi iskolában egy kis ünnepi műsorral köszöntötték az első osztályba induló diákokat. Mindenki már igazán várta, hogy induljon az iskola. A gyerekek megkapták a beiskolázási tanszercsomagot és a táskát is.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Érdekesség, hogy Torontálvásárhelyen mind a 12 elsős magyar tannyelvű osztályba induló diák kislány.

Antal Ferenc tanító: „Nagy öröm számomra, hogy ismét megkezdődik a tanév és rendesen, tehát 45 perces órákkal kezdődik. Szerintem a szülőknek is ez nagyon nagy öröm, így a tudást jobban át tudjuk adni.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Vidrács Krisztina, az iskola igazgatója köszöntötte az elsősöket: „Nagyon boldogok vagyunk azért, mert az alsós diákok együtt lehetnek, 1-től 4-ig itt vannak most velünk a diákok a délelőtti váltásban, majd a délutáni váltásban a felsősök kezdik meg a tanévet, ők is egy váltásban 5-től 8-ig, végre ők is együtt lehetnek, barátkozhatnak. Az osztályokat egyelőre nem osztjuk. A mi községünk a zöld övezetbe tartozik, mint a többi vajdasági iskola is, és ez most azt jelenti, hogy fizikailag megvannak a lehetőségek, hogy járhassunk a hagyományos módszerek alapján iskolába.”

Az elsős diákokat a község is megajándékozta az iskolakezdés alkalmából. Iskolatáskát, illetve házi olvasmányt és egy kifestőt kaptak.

Torontálvásárhely
iskolakezdés
tanév
Vidrács Krisztina

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.