Ugrás a tartalomra

Megszűnnek a várólisták a kamenicai Szív- és Érsebészeti Intézetben

2019.06.27
13:22
2019.06.27
17:41
Forrás
Pannon RTV
Évente háromezernél is több szívbetegnél végeznek el beavatkozást a kamenicai Szív- és Érsebészeti Intézetben. Az intézményben a legkorszerűbb technológiával dolgoznak.

A hatékonyabb gyógyítás érdekében 54 millió dinárból új angio-termet rendeztek be, így a betegek várólistája megszűnik – emelték ki az illetékesek az intézetben tett látogatáskor.

A kamenicai intézetben mától három teremben végeznek szívsebészeti beavatkozásokat. Az új angio-teremben a legmodernebb technológia szerint és a lehető leggyorsabb módon végzik el a szívbetegek vizsgálatát, a katéterizációt és ültetik be a stenteket. Most a várólista szinte megszűnik – mondta dr. Aleksandar Redžek, a kamenicai Szív- és Érsebészeti Klinika igazgatója.

Dr. Aleksandar Redžek, igazgató, Szív- és Érsebészeti Intézet, Kamenica: „Ma bátran mondhatom, hogy a pár évvel ezelőtti helyzethez viszonyítva, amikor megközelítőleg ezer páciens volt a várólistán, ma ez nem létezik, csak a bejelentkezéseknél, ami azt jelenti, hogy mindenki egy hónapon belül sorra kerül.”

A klinika új, egyben harmadik ilyen jellegű termének felszerelését a tartományi titkárság, a klinika és a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap finanszírozta. A biztosítással rendelkező betegek számára a beavatkozás ingyenes – mondta dr. Sanja Radojević Škodrić, a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap megbízott igazgatója.

Dr. Sanja Radojević Škodrić, megbízott igazgató, Köztársasági Egészségbiztosítási Alap: „Nemcsak ebben, hanem minden szerbiai egészségügyi intézményben biztosítottuk a beépíthető alapanyagok folyamatos ellátását. Emellett arra törekszünk, hogy ez az anyag a lehető legkorszerűbb legyen, hiszen ahogyan léteznek innovatív módok, és gyógyszerek, ugyanígy léteznek innovatív beépíthető elemek is, a következő célunk ebben az ágazatban az lesz, hogy a korszerű anyagokat biztosítsuk a beavatkozásokhoz.”

Az új angio-teremben a tervek szerint még szívbillentyű-műtéteket, illetve más szívsebészeti beavatkozásokat is végeznek majd – mondta Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Három évvel ezelőtt a legsúlyosabb szívbetegek ezrei várakoztak a stent beültetésre, vagy a legegyszerűbb orvosi beavatkozásra. Most az intézetben vágás nélküli műtéteket, valamint elektrofiziológiai eljárásokat végzünk, ami három évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt.”

A titkár hozzáfűzte, jövő héten kezdődik az '56-ban épült klinika teljes körű felújítása, a munkálatok várhatóan fél évig tartanak.

Kamenica
Szív- és Érsebészeti Intézet
Dr. Aleksandar Redžek
Dr. Sanja Radojević Škodrić
Zoran Gojković

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.