Ugrás a tartalomra

Megszűnt a rendkívüli árvízvédelmi készültség a Duna egyes szerbiai szakaszain

2017-02-06
08:39
Vasárnap reggel megszűnt a rendkívüli árvízvédelmi készültség a Duna egyes szerbiai szakaszain, helyébe rendes árvízvédelmi készültség lépett érvénybe
Vasárnap reggel megszűnt a rendkívüli árvízvédelmi készültség a Duna egyes szerbiai szakaszain, helyébe rendes árvízvédelmi készültség lépett érvénybe. A magyar jégtörők továbbra is folytatják a munkát Szerbiában. 1,4 millió eurós kárt okozott a jég januárban Szerbiában - emelte ki Zorana Mihajlović. A szerb közlekedési miniszter elmondta, a Magyarországról érkezett jégtörők nélkül még nagyobb lehetett volna a baj. A miniszter kitért arra is, hogy a szerbiai folyókon dolgozó magyar jégtörő hajók működési költségének felét Magyarország, míg 25-25 százalékát Szerbia és Horvátország állja. A hajók használata óránként 575 euróba kerül, amikor dolgoznak, 299 euróba pedig, amikor állnak. A Jégtörő 7 és a Széchenyi hajók még mindig Szerbiában vannak, egyikük Čortanovcinál, a másik pedig Belgrád magasságában a Száván dolgozik. Zorana Mihajlović egyébként kilátásba helyezte, hogy Szerbia jégtörő hajókat vásárol a közeljövőben. A Duna Karlóca és Zalánkemén közötti szakaszán vasárnap megszűnt a rendkívüli árvízvédelmi készültség. Helyébe az említett területen és a Tiszán, a Temesen, és a Begán rendes árvízvédelmi készültséget vezettek be.
Duna
jég
árvízvédelem

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.