Ugrás a tartalomra

Megszűnt a rendkívüli árvízvédelmi készültség a Duna egyes szerbiai szakaszain

2017-02-06
08:39
Vasárnap reggel megszűnt a rendkívüli árvízvédelmi készültség a Duna egyes szerbiai szakaszain, helyébe rendes árvízvédelmi készültség lépett érvénybe
Vasárnap reggel megszűnt a rendkívüli árvízvédelmi készültség a Duna egyes szerbiai szakaszain, helyébe rendes árvízvédelmi készültség lépett érvénybe. A magyar jégtörők továbbra is folytatják a munkát Szerbiában. 1,4 millió eurós kárt okozott a jég januárban Szerbiában - emelte ki Zorana Mihajlović. A szerb közlekedési miniszter elmondta, a Magyarországról érkezett jégtörők nélkül még nagyobb lehetett volna a baj. A miniszter kitért arra is, hogy a szerbiai folyókon dolgozó magyar jégtörő hajók működési költségének felét Magyarország, míg 25-25 százalékát Szerbia és Horvátország állja. A hajók használata óránként 575 euróba kerül, amikor dolgoznak, 299 euróba pedig, amikor állnak. A Jégtörő 7 és a Széchenyi hajók még mindig Szerbiában vannak, egyikük Čortanovcinál, a másik pedig Belgrád magasságában a Száván dolgozik. Zorana Mihajlović egyébként kilátásba helyezte, hogy Szerbia jégtörő hajókat vásárol a közeljövőben. A Duna Karlóca és Zalánkemén közötti szakaszán vasárnap megszűnt a rendkívüli árvízvédelmi készültség. Helyébe az említett területen és a Tiszán, a Temesen, és a Begán rendes árvízvédelmi készültséget vezettek be.
Duna
jég
árvízvédelem

Most

14:02, Frissítve: 14:30

Váratlan utazás...

Mint egy ismeretlen ismerős, úgy lépett a budapesti Papp László Budapest Sportaréna színpadára Paul Anka.
13:36, Frissítve: 14:16

Az Öreg híd vidéke

Huszonöt évvel a polgárháború után a Bosznia-hercegovinai Mostar ma pezsgő, attraktív turistaváros, környéke pedig a természet szépségeivel csábítja az utazókat.
12:26, Frissítve: 12:36

Fokozódik a forgalom a szerbiai utakon

A hétvégén a turisták és a hazatérő vendégmunkások újabb áradata várható, ezért fokozott forgalomra kell készülnünk az utakon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.