Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Megszűntek a Szerbiába való beutazást korlátozó járványügyi intézkedések

2022.05.02
16:20
2022.05.03
16:53
Forrás
Szerbiai RTV
A döntést a jelenlegi szerbiai járványügyi helyzet alapján hozták meg, és összhangban van a legtöbb európai és régióbeli ország határozatával.

Éjféltől megszűnnek a Szerbiába való beutazást korlátozó járványügyi intézkedések. Határátlépéskor ezentúl sem a szerb állampolgároknak, sem a külföldieknek nem kell rendelkezniük negatív PCR-teszttel, gyors antigén teszttel, vagy arról szóló bizonylattal, hogy már átestek a betegségen vagy felvették ellene a védőoltást, bármelyik országból is érkeznek Szerbiába – közölte a szerb kormány.

Továbbra is ajánlott a maszkviselés zárt helyiségben, az egészségügyi intézményekben pedig kötelező. A covid-rendelők és az oltópontok a megszokott módon fogadják a pácienseket.

Dr. Ivo Udovičić, a Karaburma Katonakórház vezetőjének véleménye szerint várható volt az enyhítések bevezetése, hiszen stabil a járványügyi helyzet az országban. „Az első kockázat és egyben az első teszt is a húsvét volt, amikor sokan hazalátogattak külföldről. Láthattuk azonban, hogy ez semmilyen jelentősebb befolyással nem volt a járványügyi helyzetre, sem a kórházban kezeltek számára. Ezek a számok továbbra is magasak, de ez a vírus annyira legyengült, hogy a kórházi ellátás szempontjából nem okoz problémát nekünk. A kórházakban csökken az ellátottak száma. Főleg az idősebb páciensek kerülnek be.”

 

határ
korlátozás
járvány

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.