Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Megtartották a Vajdasági Tehetség Gálát

2020-07-01
08:04
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság legtehetségesebb diákjai vehették át díjaikat a nyolcadik alkalommal megrendezett Vajdasági Tehetség Gálán tegnap.

A Szabadkai Városházán megtartott rendezvényen a különböző oktatási területeken kimagasló teljesítményt nyújtó diákokat ünnepelték, és ismerték el a munkájukat.

Tóth Katarina is egyike azon díjazottaknak, akik kimagasló teljesítményükért részesültek elismerésben. A temerini diáklány az évek során számos magyar nyelvi- és irodalmi versenyen szerepelt, kiváló eredményekkel: „Amiért most itt vagyok, az a magyar nyelv, és azon belül a nyelvtannal foglalkozom és a szavalással és a prózamondással. Szeretek színészkedni, előadni, amit a költő anno leírt régen, vagy mostanában, és ezt szeretem legjobban benne.”

Hajbel Katalin szerint pedagógusként nagyon fontos szerepük van a diákok teljesítményében, hiszen a tanterv mellett igyekeznek azt a pluszt megtalálni a gyermekekben, amiben tovább fejlődhetnek és még jobbak lehetnek.

Hajbel Katalin, a szabadkai Október 10. Általános Iskola pedagógusa: „Színjátszás kategóriában részt vettünk az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjén, aztán Bácsfeketehegyen a Színjátszó találkozón, versmondásban, prózamondásban is van első díjunk, vagyis első díjazottam is van az osztályból, matematikából is szép eredményeket értek el a gyerekek és tovább jutottak a magyarországi versenyekre is.”

Az idei év legtehetségesebb diákjai túlnyomórészt a természettudományok kategóriájából kerültek ki, hangzott el az eseményen. A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács választotta ki a díjazottakat.

Gábrity Molnár Irén, egyetemi tanár, zsűritag: „Tíz éve, hogy minden évben a Tehetségsegítő Tanács megjutalmazza és felfigyel azokra a tehetségekre, akik a lakosság mintegy kettő-három százaléka. Közösségünknek nagyon fontos, hogy felfigyeljünk azokra a gyermekekre, akik kiválóak. Az idén 95 pályázóból választottuk ki a legsikeresebbeket.”

A vajdasági tehetséges diákok ajándékokban és pénzjutalomban is részesültek kiváló munkájuk elismeréséül.

Vajdasági Tehetség Gála
Szabadka
Tóth Katarina
oktatás
elismerés

Most

14:23, Frissítve: 19:51

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.