Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Visar Kryeziu/illusztráció

Megtelt a covid-kórház Batajnicán

2021.03.11
12:20
2021.03.11
12:27
Forrás
Vajdasági RTV
Szerda délelőtt két szabad hely volt az intézményben, egy nappal korábban 56 beteget küldtek haza és 80 új pácienst vettek fel - nyilatkozta a Novostinak dr. Tatjana Adžić Vukičević.

A kórház igazgatója kiemelte, a helyzet kritikus és a végletekig feszült, a kórházra nehezedő nyomás már kibírhatatlan. A covid-kórházban közel kilencszáz beteget látnak el, a fennmaradt harminc férőhely az intenzív ápolásra van fenntartva – mondta Adžić. Egy hét leforgása alatt ötszáz személyt vettek fel, a páciensek 10 és 20 százaléka pedig intenzív ápolásra szorul. A betegek kétharmada súlyos állapotban van, ők mind lélegeztetőgépre vannak kapcsolva - mutatott rá az igazgató. 

covid-kórház
COVID-19
Batajnica
kórház
Tatjana Adžić Vukičević

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.