Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Megterheli a szervezetet a nagy hőingadozás

2019-10-15
16:07
2019-10-15
17:38
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező egy-két napban még frontmentes időben lesz részünk.

A reggelenkénti párás, ködös időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, végtagfájdalmak jelentkezhetnek, napközben viszont a tünetek enyhülnek. A több mint 10 fokos hőingás fokozott terhelést jelent minden ember számára, ilyenkor gyakori tünet lehet a vérnyomás-ingadozás, a krónikus betegek és az idősek múló rosszullétet és keringési panaszokat tapasztalhatnak. A melegedés hatására melegfronti jellegű tünetekre is számítani kell, általános lehet a migrén, a fáradékonyság. Doktor Pajor Margit, a magyarkanizsai mentőszolgálat vezetője szerint a változékony időben a depressziós tünetek is előjönnek, de a legfontosabb most a vérnyomásunkra odafigyelni.

Dr. Pajor Margit, általános szakorvos, Magyarkanizsai Mentőszolgálat: „Ahogy ingadozik a hőmérséklet, vele együtt ingadozik a vérnyomás is. Többször találkozunk most magas vérnyomással, ezzel és a vele járó komplikációkkal, az esetleges szélütéssel is, úgyhogy nagyon oda kell figyelni a vérnyomás értékekre, esetleg növelni kell az adagokat, meg egy kis vízhajtót hozzá csatolni, akinek van már terápiája. De természetesen ugyanilyen lehetőséggel alacsony értékeket is mérhetünk, tehát le is eshet a vérnyomás szintje.”

vérnyomás
depresszió
orvos

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:55

Fiatalok a Nyugat-Balkánról

Több mint 200, a politikában, egészségügyben, és egyéb tudományokban jártas egyetemista érkezett az Ifjú Vezetők 4. Regionális Fórumára Újvidékre.
17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.