Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megtisztul a Fruška Gora

2023.06.05
17:14
2023.06.05
17:51
Forrás
Pannon RTV
A Fruška Gora Nemzeti Parkot takarították és rendezték ma délelőtt a környezetvédelem világnapja alkalmából.

A Munkanap a természetért elnevezésű akciót a Tartományi Természetvédelmi Intézet, a tartományi környezetvédelmi titkárság és az akció házigazdája, a Fruška Gora Nemzeti Park együttműködésével szervezték meg. Az akcióban közel 200 önkéntes vett részt, akikhez csatlakozott Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke és önkéntesekből álló csapata, valamint a NIS kőolajipari vállalat illetékesei is.

Igor Mirović, elnök, tartományi kormány: „Ma takarítjuk a Rakovaci patak egy részét, és már több órája zajlik a munka a Zmajevac felől az Iriški venac felé tartó szakaszon. Már számos teherautónyi szemét gyűlt össze, ami valójában egyszerre jó és rossz dolog. Jó, hogy szervezett módon elszállítjuk a szemetet a Fruška Goráról, de rossz, hogy még mindig sok embernek szokása a szemetet hátrahagyni maga után, és ezzel kevésbé értékelni a Fruška Gorát annál, mint amilyen értékes valójában.”

Fruška Gora
Fruska Gora Nemzeti Park
környezetvédelem
környezetvédelem világnapja

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.