Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Megtorpant az oltakozási kedv Szabadkán

2021.12.09
13:37
2021.12.09
16:48
Forrás
Pannon RTV
A harmadik oltás felvételére érkeznek a legtöbben a szabadkai oltóhelyre. Az első adag koronavírus elleni vakcinát felvettek aránya továbbra is 50 százalék alatt van az észak-bácskai városban.
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Csütörtökön délelőtt a szabadkai új városházán található oltóponton bárki, szinte pillanatok alatt felvehette a vakcina első, második vagy harmadik dózisát, ugyanis csak kevesen várakoztak arra, hogy felvegyék a védőoltást. Az illetékesek szerint az utóbbi napokban némileg megcsappant az oltakozók száma, és a legtöbben továbbra is a vakcina harmadik adagját igénylik, míg az első vakcinát felvevők száma napi szinten nagyjából ötven körül alakul.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A 85 éves Törőcsik Katalin a harmadik adag védőoltást ment felvenni. Nem kapta el a koronavírust, és bízik a vakcinában.
„Nem szeretnék beleesni, meg a családom se. Megvédjük magunkat. A hallottak alapján ezt látom legjobbnak.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Szintén a harmadik vakcinát vette fel a 76 esztendős Kökény Rozália. Azt mondta, családjában mindenki be van oltva, és eddig egyikük sem betegedett meg.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Kószó László szerint mindenkinek fontos lenne felvennie a vakcinát.
„Fel kellene venni, mert egy biztonságot ad az embernek, ez az egyik, a másik pedig, hogy azt mondják a szakik, az ember megkapja, akkor sokkal könnyebben át lehet vészelni.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Dr. Nikola Filipović, a szabadkai oltópont egyik koordinátora megerősítette, hogy csökkent az első vakcina iránt érdeklődők száma.

„Napi szinten 200-300 ember jön el. Az első oltást naponta 50-70-en veszik fel. Most Sinopharm, Pfizer és Szputnyik-V oltóanyagunk is van. A Modernával is oltunk, eddig mintegy 30 adagot adtunk be.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Ivanka Beoković azt mondta, a naponta beadott oltások 70 százalékát a harmadik dózis teszi ki. Szabadka az országos átoltottsági arány alatt van - szögezte le a Szabadkai Egészségház igazgatója.

„Eddig összesen 130 ezer adag vakcinát adtunk be, mindegyik dózist beleszámítva. Az első adagot a teljes felnőtt lakosság 48 százaléka, a másodikat 47 százalék, a harmadik adag vakcinát pedig 27 ezer ember vette fel, tehát ha megnézzük a számokat, ez több mint a fele azoknak, mint akik felvették az első dózist.”

Hozzátette: van elegendő oltóanyag. A szabadkai oltópont munkanapokon 7-20, szombaton és vasárnap 7-14 óráig fogadja az oltakozni vágyókat.

Szabadka
oltakozás
védőoltás
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.