Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Megújul az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola tetőszerkezete

2020.11.27
18:01
2020.11.27
18:09
Négy iskola kap még az idén tartományi támogatást tetőjavításra, az egyik közülük az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola. A tetőszerkezet javítására és az álmennyezet kialakítására a napokban 3 millió dinárt utal át nekik a tartományi kormány.
Pannon RTV/Rácz László

Uzsonnáznak a gyerekek a parányi ebédlőben. Ha helyrehozzák a tetőszerkezetet, hamarosan egy sokkal tágasabb ebédlője lesz az iskolának.

Potrebić Tőzsér Gabriella, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója: „Megrongálódott a plafon, a mennyezet, és ezért veszélyes volt a gyerekeknek. Nagyon örülünk, hogy újból sikerülni fog a szép és tágas ebédlőrészt tatarozni, és a gyerekek ismét használhatják majd.”

Pannon RTV/Rácz László

Több helyen is beázott tavasszal az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola épülete, emiatt több helyiségre is lakat került. A Vajdasági Magyar Szövetség közbenjárásának köszönhetően az iskola sikerrel pályázhatott tartományi támogatásért, és 3 millió dinárból megjavíthatják a tetőszerkezetet, magyarázta az igazgató: „Nagyon örülünk, hogy a tartományi kormány jóváhagyta ezt az összeget, és a napokban várható, hogy aláírjuk a szerződést is. Amint megérkeznek az összegek, a munkálatok el is kezdődhetnek.”

Pannon RTV/Rácz László

Hasonló támogatásban részesül egy palánkai, kishegyesi és bajsai iskola is.

Óbecse
Petőfi Sándor Általános Iskola
tetőszerkezet
tartományi támogatás
Potrebić Tőzsér Gabriella

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.