Ugrás a tartalomra

Megújul az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola tetőszerkezete

2020.11.27
18:01
2020.11.27
18:09
Négy iskola kap még az idén tartományi támogatást tetőjavításra, az egyik közülük az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola. A tetőszerkezet javítására és az álmennyezet kialakítására a napokban 3 millió dinárt utal át nekik a tartományi kormány.

Uzsonnáznak a gyerekek a parányi ebédlőben. Ha helyrehozzák a tetőszerkezetet, hamarosan egy sokkal tágasabb ebédlője lesz az iskolának.

Potrebić Tőzsér Gabriella, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója: „Megrongálódott a plafon, a mennyezet, és ezért veszélyes volt a gyerekeknek. Nagyon örülünk, hogy újból sikerülni fog a szép és tágas ebédlőrészt tatarozni, és a gyerekek ismét használhatják majd.”

Több helyen is beázott tavasszal az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola épülete, emiatt több helyiségre is lakat került. A Vajdasági Magyar Szövetség közbenjárásának köszönhetően az iskola sikerrel pályázhatott tartományi támogatásért, és 3 millió dinárból megjavíthatják a tetőszerkezetet, magyarázta az igazgató: „Nagyon örülünk, hogy a tartományi kormány jóváhagyta ezt az összeget, és a napokban várható, hogy aláírjuk a szerződést is. Amint megérkeznek az összegek, a munkálatok el is kezdődhetnek.”

Hasonló támogatásban részesül egy palánkai, kishegyesi és bajsai iskola is.

Óbecse
Petőfi Sándor Általános Iskola
tetőszerkezet
tartományi támogatás
Potrebić Tőzsér Gabriella

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.
15:13

A népmese bűvöletében

Hetvenhét magyar népmese címmel szerveztek vetélkedőt az újvidéki általános iskolák alsós tagozatai számára. A versenyt a helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban tartották meg.
14:56, Frissítve: 15:02

A rózsaszín pólók napja van

A kortársak közötti erőszak megfékezésére irányuló nemzetközi napot a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskolában is megszervezték. A rózsaszín pólók napját minden évben február utolsó szerdáján tartják.

Népszerű