Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Téglás Henrietta Éva

Megújult a bácsfeketehegyi református parókia

2022.12.02
11:14
2022.12.02
15:40
Forrás
Pannon RTV
A több mint negyven éves épületen legutóbb a külső szigetelést végezték el, így energiatakarékosabb lehet a fenntartása.

A teljes körű munkálatokat egyházi forrásokból és a hívek adományaiból valósították meg, mintegy 30 ezer euró értékben. Tavaszra pedig a parókia külső festését tervezik - mondta Orosz Attila bácskai református esperes.

Orosz Attila, bácskai református esperes: „Több fázisban végeztettük el a munkálatokat, a nyáron, jó időben a teljes nyílászárócsere megtörtént, gyakorlatilag mindegyik, kívülről. Aztán most a téli időszakban a külső homlokzat hőszigetelése is megtörtént, a csatornákat cseréltük, a tetőzet lett újítva, illetve kijavítgatva ott, ahol voltak hibák, és volt még egy belső felújítási munkálat, a fürdőszobát kellett teljes egészében, a vízvezetékrendszert cserélni, hiszen az teljesen elavult és tönkrement.”

Bácsfeketehegy
református
parókia
felújítás
Orosz Attila

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.