Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Megújult a magyarkanizsai általános iskola

2020-02-28
14:03
2020-02-28
16:36
Forrás
Pannon RTV
Felújították a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Ady-épülete kis tornatermének tetőjét, emellett pedig az iskola speciális osztálya interaktív taneszközökkel is bővült.

Az iskola sikeresen pályázott a tartományi oktatási titkárságnál, és ennek köszönhetően 2,8 millió dinárt költöttek a tető felújítására.

Szepesi Zoltán, igazgató, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „Szerencsére határidőn belül meg tudtuk ezt valósítani, a februári hónapban le is zárultak a munkálatok, és így most már a tető nem ázik be. Új tetőt kapott az épület, és a további lépések majd a tornateremnek a további javítását kell hogy szolgálják.”

A projekt kiváló példája a jó együttműködésnek helyi és tartományi szinten – emelte ki Fejsztámer Róbert polgármester. Hozzátette, az önkormányzatnak nincs akkora költségvetése, hogy a nagyobb beruházásokat megvalósítsa, ezért kiemelt fontosságú a tartományi támogatás: „Az önkormányzat egész évben támogatja az oktatási intézményeket. Egyrészről a rezsi költségeiket biztosítja, másrészről pedig a kisebb-nagyobb javításokat és kisebb értékű beruházásokat megpróbálja önerőből megoldani, de amikor már több millió dináros tételekről van szó, akkor mindig nagyon fontos a jó együttműködés.”

Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár elmondta, tavaly 300 millió dinárt fordítottak az oktatási intézmények fejlesztésére. Idén a felszerelésre helyezik a hangsúlyt: „Megvolt már a pályázatunk az okostáblákra, több mint 700 okostáblát fogunk a tartomány egész területén szétosztani, minden egyes iskola, minden egyes kihelyezett tagozat részesül ebben a támogatásban, így a Zmaj általános iskola itt Magyarkanizsán öt okostáblát kap.”

A tetőcsere mellett 83 ezer dinár értékben taneszközöket is kapott az iskola, vagyis hangbotokat, csengőket és egyéb készségfejlesztőket.

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
Nyilas Mihály
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
felújítások
okostábla

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.