Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Megvalósult fejlesztéseket tekintettek meg Közép-Bánátban az MNT képviselői

2021.06.01
15:55
2021.06.01
18:02
Forrás
Pannon RTV
A körúton jövőbeli tervekről is egyeztettek a települések képviselőivel. A Nagybecskereki Egyházmegye egyetlen Mária-kegyhelyén egy kültéri oltárt szeretnének kialakítani a helyiek.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Magyar Nemzeti Tanács képviselői elsőként Töröktopolyára látogattak el, ahol megtekintették a helyi templomot és a Nagybecskereki Egyházmegye egyetlen Mária-kegyhelyét. A helyiek a jövőbeli terveikről meséltek, mely szerint egy kültéri oltárt szeretnének kialakítani.

Mellár József, töröktopolyai plébános: „Szeretnénk kialakítani az eddigi szabadtéri emelvénynél egy szabadtéri oltárt is ráépíttetni, illetve lefedni, hogy ha esős idő van, akkor abban az esetben is meg lehessen tartani a programokat, amik szoktak augusztus 14-én lenni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A következő állomás Torda volt, ahol az illetékesek megtekintették egyebek mellett a helyi templomot és az iskolát is, valamint kultúrotthonhoz is ellátogattak, ami nemrégiben újult meg a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Dobai János, Torda Helyi Közösség elnöke: „A színháztermünkben, a nagyteremben a székek már nagyon elavultak, elég rossz állapotban voltak, ezért a Magyar Nemzeti Tanács segítségével és a magyar kormány támogatásával 1 millió 300 ezer dinárt kaptunk, amelyből teljesen felújítottuk a 210 széket.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A helyiekkel a már megvalósult fejlesztésekről, jövőbeli tervekről is beszélgetett Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

„Bármilyen időben, bármikor, amikor a falunak döntenie kell, hogy milyen emberekre van szüksége, akkor az nagyon fontos és nagyon jelentős, hogy tudják és érezzék, hogy kik azok, akik a magyarság mellett elkötelezettek, kik azok, akik tudnak tenni ezért a faluért, kik azok, akik a fejlődésben látják a jövőt és kik azok, akik iskolát, templomot, művelődési otthont, civil házat úgy akarnak megújítani, hogy otthont teremtsenek azoknak, akik itthon vannak, de még inkább azoknak, akik úgy érzik, hogy egyszer hazatérnének szülőföldjükre.”

Az MNT képviselői a nap további részében Magyarittabére és Tamásfalvára is ellátogattak.

MNT
Magyar Nemzeti Tanács
Közép-Bánát
Torda
Töröktopolya
Hajnal Jenő
Mellár József
templom

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.