Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Megváltozott munkaképességű fiatalok felkészítése

2022.01.21
12:36
2022.01.21
15:53
Forrás
Pannon RTV
Szakmai fórumot tartottak az INCIRCLE IPA-projekt részeként Magyarkanizsán. A projekt fő célja a megváltozott munkaképességű emberek sikeres és hosszútávú munkaerő-piaci feltételeinek és részvételének javítása.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A projekt partnerei a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, valamint a szegedi Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület.

A szakmai fórumon a projekt eddigi eredményeit is ismertették. A projektnek köszönhetően 20 Magyarkanizsa községbeli megváltozott munkaképességű fiatalnak biztosítottak felkészülést, hogy megállja a helyét a munkaerőpiacon. A tanfolyamra három alkalommal került sor.

Szakács Ibolya, projektmenedzser, Magyarkanizsa: „Azt gondolom, hogy havi szinten kellene készítenünk ilyen tanfolyamot, akkor lenne valamilyen hatása, illetve sokkal nagyobb segítséget tudnánk akkor nyújtani a megváltozott munkaképességű embereknek. A többi aktivitás, úgy mint üzleti konferencia, a HR-eseknek a képzése szintén sikeresnek mondható.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A projekt aktuális információiról, a határon túli tapasztalatokról Harter Árpádné Jusztina számolt be a fórumon.

Harter Árpádné Jusztina, ügyvezető, Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület, Szeged: „Az egyik nagy tanulság az volt, hogy a munkáltatók nagyon nehezen mozdulnak ez a csoport felé, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása felé. Amit mi kigondoltunk módszert, hogy jó működik, eljönnek, meghallgatják és érdeklődnek, ez nem úgy alakult. Ki kell majd találnunk egy másik utat, amin még jobban be tudjuk majd vonzani őket.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az IPA-projektnek köszönhetően eszközbeszerzésre is sor került a magyarkanizsai partnernél, ezáltal pedig a varroda, a gölöncsérműhely és az üvegház is megújulhatott. Továbbá egy festőkabin és egy gombatermesztésre alkalmas pince is elkészült a horgosi épületben.

Magyarkanizsa
INCIRCLE
IPA
projekt
megváltozott munkaképességű

Most

16:04

Tovább drágult az üzemanyag

A kereskedelmi minisztérium péntek délutáni információja szerint a következő egy hétben, vagyis május 27-éig az eurodízel 202,2 a 95-ös ólommentes benzin pedig 184 dinárba kerül.
15:51, Frissítve: 16:03

Magyarország lesz a mezőgazdasági kiállítás partnerországa

Szombaton kezdődik Újvidéken a 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Az ünnepélyes megnyitó 11 órakor lesz, amelyen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő is. A megnyitót a Pannon TV élőben közvetíti.
15:48

Méhek nélkül nincs élet

Ökológiai Fesztivált tartottak a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. A gyerekek a méhekről, a vadméhekről, táplálkozási szokásaikról és egyebekről hallhattak a méhek világnapján.

Népszerű