Ugrás a tartalomra
Pixabay/Matryx

Megváltoztak a vásárlási szokások a koronavírus-járvány ideje alatt

2020-08-01
16:54
Forrás
B92, Prva TV
Sokkal ritkábban mennek boltba az emberek, mint korábban, és csak azt veszik meg, amire valóban szükségük van, főleg élelmiszertermékeket - magyarázta Rasim Ljajić kereskedelmi miniszter.

A statisztika szerint főleg tejet és tejtermékeket, zöldséget, gyümölcsöt, pékárut vásárolunk, míg a ruházat és a bútor kevésbé fontos. Az is változott, hogy ha már elmegyünk egy boltba, akkor nagyobb mennyiséget vásárolunk, de mindenképpen annyit, hogy a következő bevásárlásig elég élelmünk legyen otthon. A bevásárlás tervezett lett.

Pixabay/Bru-nO

Jelentősen megnőtt a gyógyszertárak forgalma is az elmúlt hónapokban. A cigaretta is jobban fogy - erősítette meg a tárcavezető. Emellett megfigyelhető, hogy 50-től 100 százalékkal nőtt az online eladás, attól függően, milyen termékről van szó.

vásárlás
vásárlási szokások
koronavírus
járvány
online
élelmiszer
bolt
Rasim Ljajić

Most

21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű