Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Megvan, hol fertőződött meg a nő, aki behozta az új mutáns vírust

2021-01-25
12:05
2021-01-25
12:52
Forrás
Vajdaság Ma, Szerbiai RTV
A helyzet ellenőrzés alatt áll, a nő és a családja már gyógyulnak, mondta a szerb egészségügyi miniszter.

A repülőn fertőződött meg a nő, aki behozta Szerbiába az új koronavírustörzset - nyilatkozta a Pink TV-nek Zlatibor Lončar. A Vajdaság Ma beszámolója szerint az 1958-as születésű nő első PCR-tesztje negatív eredményt mutatott, majd három nappal később rosszul lett. Ekkor újra elvégezték nála tesztet, ami már pozitív lett.

Előzmény:

2021.01.24. Londonból érkezett utasoknál regisztrálták a Nagy-Britanniából származó új koronavírus-törzset - jelentette be vasárnap Aleksandar Vučić.

Már Szerbiában is regisztrálták a Nagy-Britanniából származó új koronavírus-törzset- tájékoztatta a lakosságot Aleksandar Vučić. A szerb államfőt erről Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter tájékoztatta. A köztársasági elnök hozzátette, hogy Londonból érkezett utasokról van szó. Volt negatív tesztjük, de a nőnek enyhe, míg a férjének súlyos tünetei voltak. Aleksandar Vučić szerint nincs ok a pánikra, megtörtént a kontakt-kutatás is.

koronavírus
koronavírus-járvány
Aleksandar Vučić

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.