Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megvannak a Vajdasági Futam döntősei

2020.09.05
13:57
2020.09.05
19:04
Forrás
Pannon RTV
Gulyás Szabolcs és Déva Szándék, Dudás József és Cézár, Báló Attila és Montana, Cékus Árpád és Bessie - ők Vajdaság legjobb lovasai és lovai, akik ma este 18 órától mérkőznek meg.

Gulyás Szabolcs és Déva Szándék, Dudás József és Cézár, Báló Attila és Montana, Cékus Árpád és Bessie - ők Vajdaság legjobb lovasai és lovai, akik ma este 18 órától mérkőznek meg azért, hogy eldőljön, kik jutnak majd tovább a Nemzeti Vágtára Budapestre a címvédő, Temerint képviselő Nagy Arnold mellett. Fehér István, Hoffman Evelin, Kalapáti Lúcia és Koncz Dorottya a Vajdasági Futam részeként a kishuszárok döntőjében versenyeznek majd este Szabadkán. A Vajdasági Futam döntőjét a Pannon Televízió élőben közvetíti.

Ma 12 órakor startoltak el a Vajdasági Futam lovasai. Először a felnőtt lovakkal léptek pályára a versenyzők, nekik 1020 méteren kellett minél gyorsabban beérniük a célba.

Az első előfutamban Gulyás Szabolcs Déva Szándék nevű lovával nyert. Dudás József Oromhegyes képviseletében Cézár nevű lovával lett első a második előfutamon. Szabadka lovasaként Báló Attila és Montana nevű lova is továbbjutott a mai döntőbe. Cékus Árpád és Bessie szintén ott lesz a Vajdasági Futam mai döntőjében.

Dudás József ötödik alkalommal indult a versenyen.

Dudás József, Oromhegyes lovasa, Vajdasági Futam: „Erős lovak vannak. Tavaly sokkal több erős ló volt, most több parasztló van, mint versenyló. Most nekünk, mint parasztlovasoknak könnyebb egy kicsivel, de azért vannak itt olyanok is, akikkel nem lehet bírni.”

Pannon RTV

Mivel Szabadka ad helyet az idei eseménynek, ezért a házigazdaként jelen lévő szabadkai lovas, Báló Attila automatikusan továbbjut a budapesti döntőbe, sőt ő nyerte meg a harmadik előfutamot is Montana nevű lovával. Attila már nem először vesz részt a versenyen.

Báló Attila, Szabadka lovasa, Vajdasági Futam: „Az első alkalommal, amikor indultunk, akkor nyertem futamot. Az első futamot megnyertem. Később a döntőben pedig a startnál leestem.”

A kishuszárok 600 méteren futtatták meg lovaikat. Fehér István, Hoffman Evelin, Kalapáti Lúcia és Koncz Dorottya kishuszárok mérkőznek meg egymással 18 óra után.

Pannon RTV

Nagyon szép futamoknak lehettünk a tanúi - nyilatkozta az előfutamok után Bunford Tivadar szervező. A Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója elmondta, nem bánta meg, hogy a járványhelyzet ellenére is a Vajdasági Futam megszervezése mellett döntöttek.

Bunford Tivadar, igazgató, Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány: „Nagyon örülök, hogy így döntöttünk, hogy egy nemes versenynek a győztesei képviseljék a Vajdaságot, és ne egy megbeszélt településnek a végeredménye legyen a képviselők névsora. Hiszen ez a sportban sohasem egészséges.”

Pannon RTV

Bunford kiemelte, ebből a rendezvényből is látszik, hogy van utánpótlása a lovas társadalomnak.

Vajdasági futam
Szabadka
elődöntő

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.