Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Megvette az AIK Bank a Sberbankot Szerbiában

2022.02.28
12:39
Forrás
B92
Egy korábbi folyamat végére került pont a Nemzeti Bank most megadott jóváhagyásával.

A belgrádi székhelyű, több mint 40 éve működő AIK Bank így 9 százalékosra növelte jelenlétét a szerbiai bankpiacon, vagyis az egyik legjelentősebb szereplővé lépett elő. A bank tájékoztatása szerint az ügyfelek pénze biztonságban van.

Mindez azért fontos, mert az orosz-ukrán háború hatására a Sberbank európai leányvállalatánál komoly fizetőképességi problémák alakultak ki. A helyzetre reagálva Magyarországon két bankszünnapot is elrendeltek. Ott március 1-jéig az ügyfelek bankkártyás tranzakciókat igen, ám számlaműveleteket nem tudnak indítani, de számlájukra érkezhet pénz.

AIK Bank
Sberbank
Szerbia
orosz-ukrán
haború

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.