Ugrás a tartalomra
billentyűzet
Pannon RTV

Melyek a legkeresettebb szakmák a munkaerőpiacon?

2019-11-11
13:00
2019-11-12
07:24
Forrás
Vajdasági RTV
IT-szakemberekre van szüksége Szerbiának, évek óta ők a legkeresettebbek a munkaerőpiacon - derül ki az Infostud legújabb felméréséből.

De nem csak számítógépesek kellenek: egyebek mellett hiány van bolti eladókból, sofőrökből, raktárosokból és adminisztrációs munkatársakból is. Szerbia egyik legnagyobb álláskereső oldalán az év első 10 hónapjában 42 és félezer hirdetés jelent meg. Ezekre átlagosan 62 érdeklődő jelentkezik. Hiány van fodrászokból, kozmetikusokból, szakácsokból, hentesekből, pékekből, bádogosokból, kőművesekből és asztalosokból is, vagyis a szakképzett mesterekből. Esetükben ugyanis óriási az elvándorlás, mert munkájukért külföldön lényegesen többet fizetnek, mint itthon. Érdekes azonban az Infostud azon kimutatása, miszerint a munkát keresők többségének már nem a fizetés az elsődleges szempont, hanem a jó munkakörnyezet, az emberi kapcsolatok, a tanulás és a fejlődés lehetősége. Sokat számít nekik az előrelépési lehetőség megléte és a megfelelő munkaidő is.

munkaerőpiac
IT-szakember

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.