Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipák Edvin

Mennyibe kerül az autósiskola?

2020-09-10
14:29
2020-09-11
18:10
Forrás
Pannon RTV
Belgrádban olcsóbb megtanulni vezetni, mint Szabadkán.

Negyven elméleti és negyven gyakorlati óra - ennyit kell lehallgatni és levezetni egy tanulónak ahhoz, hogy vizsgázhasson Szerbiában. De mennyibe is kerül a B kategóriás jogosítvány Szabadkán? Ennek nézett utána stábunk.

Szabadkán a Kompas Autósiskolában 85 ezer dinárba kerül a B kategóriájú jogosítvány megszerzése. Az ár tartalmazza az elméleti és a gyakorlati oktatást is. Ezen kívül még az orvosi vizsgát is fizetni kell, amely mintegy 2000 dinár. Az összeget tovább növeli az elsősegélyvizsga költsége is, amely 5000 dinárba kerül. Természetesen, ha nem sikerül valakinek elsőre az elméleti vagy a gyakorlati vizsga, akkor ezeket ismételten ki kell fizetni. Az elméleti pótvizsga 4000, a gyakorlati 3000 dinár pluszköltséget jelent. Mariela Sabo már a 34. gyakorlati órájánál tart. Ő teljes mértékben elégedett az oktatással. „Őszintén azt gondolom, szerintem normális, megfelelő. Nem is drága nekem, szóval teljesen elfogadható.”

Újvidéken mintegy 100 ezer dinár, viszont több településen olcsóbb az autósiskola elvégzése. Belgrádban például 75 ezer dinár, ez az ár tartalmazza az orvosi, az elsősegély- és az autóvizsga díját is. Erdődi Csongor, a szabadkai Kompas Autósiskola oktatója ezt azzal magyarázta, hogy ott nagy a konkurencia, több mint 100 autósiskola van. „A B jogosítvány megszerzése, mondjuk úgy, hogy két lépésen keresztül valósul meg, az elméleti és gyakorlati részen. Az elméleti rész 40 óra elméleti oktatásból áll és egy elméleti vizsgából. A gyakorlati rész, amennyiben a jelöltnek nincs előzőleg semmilyen jogosítványa, 40 óra gyakorlati oktatásból áll, majd a gyakorlati vizsgából. Miután ezeket sikeresen teljesíti, jogosítványhoz tud jutni.”

Hozzátette, a jogosítvány megszerzésére szükséges idő két hónap. Ebből egy hónap az elméleti és egy hónap a gyakorlati rész.

autósiskola
autó
autóvezetés
vezetés
költségek
ár

Most

23:01, Frissítve: 23:07

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó

Rendhagyó módon, öt helyszínen szervezi meg ma és holnap a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság az idei Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót.
19:45, Frissítve: 20:33

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.