Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Mentálhigiénés konferenciát szerveznek Szabadkán

2022.09.30
16:34
2022.09.30
16:45
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal szerveznek Mentálhigiénés Hálózatépítő Konferenciát Szabadkán október elején.

A megújulás ajándéka elnevezésű tanácskozáson 120 magyarországi, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és szerbiai mentálhigiénés segítő cserél majd tapasztalatot. A tanácskozást a budapesti székhelyű Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara, valamint a Buda Béla Mentálhigiénés Forrásközpont szervezi a szabadkai VM4K-val karöltve. A konferencia célja, egy Kárpát-medencei lelki segítő hálózat kiépítése.

Az október 6-án kezdődő szaktanácskozásra az ad alkalmat, hogy Szabadkán a mentálhigiénés segítő szakember képzés első évfolyamának hallgatói oklevelet szereztek és nemrég kezdődött a másoddiplomás képzés második évfolyama is, mintegy 30 hallgatóval.

Egyébként a háromnapos eseményre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Grezsa Ferenc, pszichiáter professzor, Károli Gáspár Református Egyetem, Magyarország: „Mindig a szervezők szokták kitalálni a konferencia fő témáját, és az volt a javaslata az itteni kollégáknak, hogy érzékelve azt, hogy az elmúlt évek válsághelyzetekkel sújtott esztendők, a világjárványra gondolhatunk, vagy a menekültkérdésre gondolhatunk, vagy a háborús helyzetre és annak a nyomasztó következményeire gondolhatunk, és nézzük meg azt, beszéljük meg azt, cseréljünk eszmét arról, hogy ki-ki a saját őrhelyén, a saját hivatásában, szolgálati helyén hogyan találkozik szakemberként ezekkel a problémákkal. Egy tanár, egy orvos, egy pszichológus, egy lelkész hogyan tudja segíteni a rábízottakat.”

VM4K
Szabadka
mentálhigiéné

Most

17:49

A fogamzásgátlás világnapja

A Fogamzásgátlás Világnapján az Újvidéki Egészségház előadást tartott középiskolások számára, ahol a résztvevők megtanulhatták, hogyan éljenek felelősségteljes nemi életet és milyen módszerekkel védekezhetnek.

Népszerű

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.