Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Mentálhigiénés konferenciát szerveznek Szabadkán

2022.09.30
16:34
2022.09.30
16:45
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal szerveznek Mentálhigiénés Hálózatépítő Konferenciát Szabadkán október elején.

A megújulás ajándéka elnevezésű tanácskozáson 120 magyarországi, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és szerbiai mentálhigiénés segítő cserél majd tapasztalatot. A tanácskozást a budapesti székhelyű Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara, valamint a Buda Béla Mentálhigiénés Forrásközpont szervezi a szabadkai VM4K-val karöltve. A konferencia célja, egy Kárpát-medencei lelki segítő hálózat kiépítése.

Az október 6-án kezdődő szaktanácskozásra az ad alkalmat, hogy Szabadkán a mentálhigiénés segítő szakember képzés első évfolyamának hallgatói oklevelet szereztek és nemrég kezdődött a másoddiplomás képzés második évfolyama is, mintegy 30 hallgatóval.

Egyébként a háromnapos eseményre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Grezsa Ferenc, pszichiáter professzor, Károli Gáspár Református Egyetem, Magyarország: „Mindig a szervezők szokták kitalálni a konferencia fő témáját, és az volt a javaslata az itteni kollégáknak, hogy érzékelve azt, hogy az elmúlt évek válsághelyzetekkel sújtott esztendők, a világjárványra gondolhatunk, vagy a menekültkérdésre gondolhatunk, vagy a háborús helyzetre és annak a nyomasztó következményeire gondolhatunk, és nézzük meg azt, beszéljük meg azt, cseréljünk eszmét arról, hogy ki-ki a saját őrhelyén, a saját hivatásában, szolgálati helyén hogyan találkozik szakemberként ezekkel a problémákkal. Egy tanár, egy orvos, egy pszichológus, egy lelkész hogyan tudja segíteni a rábízottakat.”

VM4K
Szabadka
mentálhigiéné

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű