Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Mentális aritmetika programokban vehetnek részt a gyermekek Szabadkán

2020-01-18
19:23
2020-02-10
18:59
Forrás
Pannon RTV
A SuonPan mentális aritmetika programokban a SMARTedu csapat tanfolyamán az összeadást, a kivonást, a szorzást és az osztást sajátíthatják el a gyermekek szerb és magyar nyelven.

A jelentkezők a jobb és bal agyféltekés módszerekkel gyakorolhatják be a fejben számolást, akár százezres értékekig is. A szakértők koncentrációs és figyelemfenntartó tesztekkel segítik elő a számítási feladatok megoldásának hatékonyságát és a gyerekek emlékezőtehetségének fejlesztését. A képzések korosztály szerinti csoportokban folynak, 5-től 7, 7-9 és 10-15 éves korig tanulhatnak és fejlődhetnek a kicsik és a nagyok.

Daniela Đedović, pedagógus: „A SuonPan mentális aritmetika nyolc hónapig tart, a bal és a jobb kéz gyakorlatából áll, oly módon, hogy a bal kéz a jobb agyféltekére, a jobb kéz a bal agyféltekére hat. Az alaptanfolyamon összeadunk, az előrehaladáskor pedig a szorzást és az osztást gyakoroljuk. Az előnyök által a gyerekek könnyebben olvasnak, gyorsabban memorizálnak a jobb és a bal agyfélteke közötti kapcsolat révén, ami által gyorsabban tudják a számítási feladatokat megoldani, és rövidebb időre van szükségük egy dal megtanulásához is.”

mentális aritmetika
SuonPan
SMARTedu
Szabadka

Most

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.