Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Mentális aritmetika programokban vehetnek részt a gyermekek Szabadkán

2020-01-18
19:23
2020-02-10
18:59
Forrás
Pannon RTV
A SuonPan mentális aritmetika programokban a SMARTedu csapat tanfolyamán az összeadást, a kivonást, a szorzást és az osztást sajátíthatják el a gyermekek szerb és magyar nyelven.

A jelentkezők a jobb és bal agyféltekés módszerekkel gyakorolhatják be a fejben számolást, akár százezres értékekig is. A szakértők koncentrációs és figyelemfenntartó tesztekkel segítik elő a számítási feladatok megoldásának hatékonyságát és a gyerekek emlékezőtehetségének fejlesztését. A képzések korosztály szerinti csoportokban folynak, 5-től 7, 7-9 és 10-15 éves korig tanulhatnak és fejlődhetnek a kicsik és a nagyok.

Daniela Đedović, pedagógus: „A SuonPan mentális aritmetika nyolc hónapig tart, a bal és a jobb kéz gyakorlatából áll, oly módon, hogy a bal kéz a jobb agyféltekére, a jobb kéz a bal agyféltekére hat. Az alaptanfolyamon összeadunk, az előrehaladáskor pedig a szorzást és az osztást gyakoroljuk. Az előnyök által a gyerekek könnyebben olvasnak, gyorsabban memorizálnak a jobb és a bal agyfélteke közötti kapcsolat révén, ami által gyorsabban tudják a számítási feladatokat megoldani, és rövidebb időre van szükségük egy dal megtanulásához is.”

mentális aritmetika
SuonPan
SMARTedu
Szabadka

Most

15:57, Frissítve: 16:09

Veszélyben a hólyagfű

A források elterelése veszélyezteti a Pešter-fennsík aljában található lápot, amely egy ritka húsevő növénynek, a hólyagfű egy fajtájának az egyedüli élőhelye a Balkán-félszigeten.
13:59

Leszállt a Holdra a Csang'o-5 kínai űrszonda

Az ősi kínai holdistennőről elnevezett űrszondát november 23-án indítottak útnak azzal a céllal, hogy kőzetmintákat gyűjtsön, amelyek segíthetik a tudósokat az égitest eredetének és kialakulásának megértésében.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.