Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ments életet, legyél véradó!

2021.08.04
12:41
2021.08.04
16:07
Forrás
Pannon RTV
Véradási akciót tartott Horgoson a Vöröskereszt. Folyamatosan érkeztek az önkéntesek a helyi művelődési házba.

Harminchárom önkéntes véradó jelentkezett a horgosi művelődési házban, ebből ketten több mint 90 alkalommal adtak már vért. Hauk Andrea szerint náluk már szinte családi hagyomány a véradás.

Hauk Andrea, önkéntes véradó: „A szüleim mindig is véradók voltak, ez motivált. A másik, hogy segítsek másokon, mert soha nem tudni, hogy egy családtag vagy bárki pont az én véremre szorulhat rá.”

Pannon RTV

Az augusztusi véradási akció különösen fontos, mivel nyáron sokan szabadságon vannak, és könnyebben el tudnak jutni vért adni.

Molnár Anikó, önkéntes véradó: „Azért jöttem vért adni, mert már régóta készülök, de a munkahelyem mindig megakadályozott, mert mindig dolgoznom kellett. Az emberek segítése, ezzel is támogatom a betegeket.”

Pannon RTV

Az illetékesek elmondták, hogy minden vércsoportból hiány mutatkozik, ezért motiválják az embereket a jelentkezésre.

Baráth Szabolcs, Vöröskereszt Magyarkanizsa: „Véradásra jelentkezhet bárki, aki egészségesnek érzi magát, aki betöltötte a 18. életévét és úgy érzi, hogy segítene ezzel a gyógyulásra szorulókon.”

Pannon RTV

A mostani akció jó alkalom volt arra, hogy riporterünk is segítsen. Mecserik Anita életében először adott vért, de minden bizonnyal nem utoljára.

Pannon RTV

Egy véradás alkalmával három emberi életet menthetünk meg. Magyarkanizsa községben előre meghirdetett napokon 8 és 10 óra között várják a véradókat.

Horgoš
Horgos
véradó
véradás

Most

10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.