Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Mesés volt az iskolakezdés Óbecsén

2022.09.01
12:56
2022.09.01
17:40
Forrás
Pannon RTV
Óbecse község területén több mint 310 elsős kezdte meg az iskolát, és a kisdiákoknak csaknem a fele magyar nyelven fog tanulni.
Pannon RTV/Rácz László

Azokban az iskolákban, ahol többségében magyar elsősök vannak, Óvári Dániel és Albert Éva zenés-verses produkcióval köszöntötte a gyerekeket.

Pannon RTV/Rácz László

153 magyar és 160 szerb elsős kisdiák ült be az iskolapadokba Óbecsén és a község többi településén. Hallai Adrián is most kezdte az iskolát, ő az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolába jár. „Lehet írni, kimenni, lehet tanulni, lehet ebédelni…” - mondta.

Pannon RTV/Rácz László

Óvári Dániel és Albert Éva zenés-verses összeállítással köszöntötték a magyar elsősöket a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Albert Éva: „Én nagyon szeretek ilyen kis gyerekekkel dolgozni, mert annyira tiszta a lelkük, olyan önfeledten tudnak örülni, és hihetetlen érzés, amikor együtt verselünk, együtt táncolunk, együtt énekelünk.”

Pannon RTV/Rácz László

Ebben az iskolában Óbecsén két tagozaton 31 magyar elsős kezdi meg az iskolát, a dreai kihelyezett tagozaton pedig négy magyar elsős csatlakozott nagyobb társaikhoz. Az iskolában újdonságok várják az elsősöket.

Potrebić Tőzsér Gabriella, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Első osztálytól kezdve indul a robotika, három felszerelt informatikatermünk van a legmodernebb felszereléssel, LEGO-robotokkal, laptopokkal minden gyermek számára, hordozható táblagépekkel minden tanuló számára.”

A tanévnyitó gyerekműsort a Than Fivérek Értelmiségi Kör szervezte meg az óbecsei Petőfi Sándor és a Samu Mihály Általános Iskolákban, valamint a péterrévei iskolában.

Óbecse
iskola
tanévkezdés

Most

10:21

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.
20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.