Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Messze a nyájimmunitás, 726 fertőzött Észak-Bácskában

2021.09.13
14:55
2021.09.13
16:17
Forrás
Pannon RTV
Romlik a járványhelyzet az észak-bácskai körzetben.

A szakemberek mindenkit a védőoltás felvételére biztatnak, mivel a régióban a felnőtt lakosság csupán 43 százaléka vette fel a koronavírus elleni védőoltás első adagját, ami nagyon alacsony arány a szükséges 70 százalékhoz képest.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Tovább növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma Szabadkán és térségében. Jelenleg 726 fertőzött van a körzetben, Szabadkán 563, Topolyán 89, Kishegyesen pedig 74. Az iskola kezdete óta egyre több gyereknél is regisztrálták a fertőzést.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Dr. Bohucki Nebojsa, járványügyi szakember: „Amióta elindult az iskola, első héten 19 beteget regisztráltunk. Az egész észak-bácskai körzetről van szó. A második héten pedig 44-et. Összesen 63 beteg gyerekről tudunk az általános- és középiskolában. Ami nem jó, ha az adatokat nézzük: augusztus 13-án volt 56 beteg volt észak-bácskai körzetben. Mára ez a szám 13-szor nagyobb. Tehát ezek az adatok arra mutatnak, hogy egyre több és több beteg van és ez a negatív tendencia egyre nő.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Dr. Bohucki Nebojsa, járványügyi szakember úgy ítéli meg, hogy epidemiológiai szempontból Észak-Bácskában rendkívüli a járványhelyzet, és ezen csak az oltással tudunk segíteni: „Az oltásról kell többet beszélni. Eddig az észak-bácskai körzetben a lakosok 43%-a vette fel az első dózist, ami nem jó. Legalább 70% kellene, hogy legyen. A harmadik dózist már nálunk is fel lehet venni. Eddig a három községben, Észak-Bácskában 5200 személy vette fel a harmadik dózist.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A szakember hozzátette, a gyerekek védettsége is rendkívül fontos, mivel közöttük is terjed a delta variáns, amelynek tünetei a magas láz, köhögés, illetve tüdőgyulladás.

nyájimmunitás
Észak-Bácska
Dr. Bohucki Nebojsa
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzött
koronavírus-járvány
koronavírus-oltás
koronavírus elleni védőoltás
vakcináció

Most

Népszerű