Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Messzelátó-díjjal tüntették ki Potápi Árpád Jánost

2021.10.16
11:10
2021.10.16
16:33
Forrás
Pannon RTV
Messzelátó-díjjal tüntette ki Potápi Árpád Jánost, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárát a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciója.

Potápi a díjat annak a tevékenységének az elismeréseként kapta, amellyel az elmúlt évek során hozzájárult a KMÚEK és a külhoni magyar tájékoztatás ügyének előmozdításáért. Az újságíró találkozót immár 15. alkalommal szervezték meg, idén a magyarországi Tengelicen.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Az újságíró-találkozót 2004-ben Ambrus Attila és Klemm József alapították azzal a céllal, hogy teret biztosítsanak az anyaországtól elszakított területen élő újságírók számára a kapcsolatépítésre és a közös feladatok kijelölésére.

Klemm József, a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciójának társelnöke: „Ez az összefogás nem csupán a Kárpát-medencére szorítkozik, hanem minden olyan magyar közösségre, ahol szükség van arra, hogy magyarul, ahogy mi már az első találkozón megállapodtunk, nem csupán magyar nyelven, hanem magyar szellemiségben, magyar érzülettel tájékoztassuk azokat, akik miatt mi létezünk.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A megnyitón egy díjat is átadtak. Az elismerést, olyan személynek ítélték, aki véleményük szerint sokat tettek azért, hogy a magyar nyelvű és magyar szellemiségű tájékoztatás mára már az egész Kárpát-medencében elfogadott fogalom legyen. Idén a díjat Potápi Árpád Jánosnak, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkárnak ítélték, aki beszédében hangsúlyozta: az újságírás és a politika területe összeforr.

„Hogyha az egymás munkáját nem segítettük volna, ha nem álltunk volna ki egymás mellé, akkor úgy gondolom, hogy mind a két terület, ami lehet, hogy nem is nagyon különböző terület, egymás nélkül nem tudna létezni. Ezt még inkább ki kell jelentenünk a határon túli magyar világban, hiszen számunkra nem a szembenállás szítása a legfontosabb dolog, hanem a nemzeti összetartozás érzésének, érzetének, élményének és egyben a nemzeti összetartozásnak a megerősítése.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A találkozó megnyitóján ünnepi beszédet mondott még Szili Katalin, az esemény fővédnöke és Gáncs István, Tengelic város polgármestere is.

Messzelátó-díj
Potápi Árpád János
kitüntetés
Klemm József

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.
10:38, Frissítve: 11:12

Már 742 ezren kaptak oltást az akcióhéten Magyarországon

Rendkívül sikeresnek értékelte a magyarországi oltási akcióhetet a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, aki a koronavírus-járvány további hullámainak megelőzése érdekében újból arra sürgetett mindenkit, hogy vegye fel a vírus elleni oltást.

Népszerű