Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Meteorológiai állomások a mezőgazdaságért

2021.02.26
17:04
2021.02.26
17:10
Forrás
Pannon RTV
Topolya község is azon öt kedvezményezett vajdasági önkormányzat egyike, amelynek területén nemrégiben meteorológiai állomásokat helyeztek el.

A község területére 9 került, amelyeket egy elektronikus alkalmazással számítógépről és okostelefonról is könnyen elérhetnek a gazdák, ezáltal pedig naprakész információkhoz juthatnak a hőmérséklet, a légmozgás, a várható csapadék, a páratartalom és egyéb más jellemzőkkel kapcsolatban. Ez hatalmas segítség lehet a helyi termelők számára.

Kovács Viktor, gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott tag, Topolya KT: „Elsősorban azok férhetnek hozzá, azok a gazdák, akik állami földeket bérelnek. Nekik ez nem kerül majd semmibe, hiszen a község kötött szerződést ezekkel a cégekkel. Gyakorlatilag három évig a községnek is ingyenes lesz ez a projekt, utána pedig a szoftverfejlesztő céggel kell egy megállapodást kötni, hogy évente ezért mekkora összeget fogunk fizetni a közeljövőben, de ugye ez nem érinti a gazdákat.”

meteorológiai állomás
Topolya
mezőgazdaság

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!