Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mézeskalács, Jó Pajtás, Képes Ifjúság - útra keltek a kiadványok

2020-09-16
14:40
2020-09-16
16:49
Forrás
Pannon RTV
Egy körút során népszerűsíti legfrissebb, tematikus ifjúsági kiadványait a Magyar Szó Lapkiadó Kft., a Magyar Nemzeti Tanáccsal karöltve. Most Zentára látogattak.

A napilap szerkesztősége a 2020 Nemzeti Összetartozás Éve programsorozat keretében, Magyarország kormányának támogatásával jelentette meg a Jó Pajtás és a Képes Ifjúság különszámát, amelyeket minden magyarul tanuló diákhoz ingyenesen eljuttatnak. A havonta megjelenő Mézeskalácsot az elsős diákok már megkapták a tanévkezdő csomaggal együtt, most pedig a nagyobb, alsós korosztályt is megajándékozták az újság szeptemberi számával.

A zentai Thurzó Lajos Általános Iskola kisdiákjai rendszeresen olvassák a legkisebbeknek szóló Mézeskalácsot. Emellett az órákon is használják.

Borsos Dávid, negyedikes tanuló, Thurzó Lajos Á.I., Zenta: „Szeretem a Mézeskalácsot, mert sok színes dolog van benne, és szeretek olvasni belőle.”

Graca Kitti, negyedikes tanuló, Thurzó Lajos Á.I., Zenta: „Nagyon sok szép rajz és olvasnivaló van benne.”

A Magyar Szó szerkesztősége azzal a céllal hozta létre az ifjúsági kiadványokat, hogy megteremtse a napilap jövőbeli olvasótáborát - fogalmazott Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője. 

Varjú Márta, főszerkesztő, Magyar Szó, Újvidék: „Szabad eladásban nem lehet kapni sem Mézeskalácsot, sem Jó Pajtást. Az óvodákkal, iskolákkal együttműködve juttatjuk el a diákokhoz. Igazán az előfizetői rendszer sem működik ebben, pedig nekünk az lenne a célunk, hogy minden kis- és nagy diákhoz eljusson minden termék.”

Egy lap addig marad fenn, amíg azt olvassák és forgatják - véli Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Az ifjúsági lapok kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy a fiatalokat gondolkodó olvasókká alakítják, illetve hogy ne csak olvasók legyenek, hanem a későbbiek során akár tollat ragadjanak, és írókká is váljanak. Ezek a tematikus számok valójában kicsit specifikusak is, hiszen a fiatalokat az érdeklődési körükön keresztül szólítják meg, akár a beszámolók, akár a képregények, akár versek vagy az illusztrációk által.”

Az MNT és a Magyar Szó 75 általános iskolába, 37 középiskolába és 6 speciális oktatással rendelkező intézménybe juttatja el az ifjúsági kiadványok különszámait.

Magyar Szó
ifjúsági
kiadvány
Zenta
népszerűsít
Magyar Nemzeti Tanács
MNT

Most

20:43

Börtönbe vonulhatnak

Nyilvános összejövetelen elkövetett erőszakos magatartás miatt vonulhatnak fegyházba a vádlottak 3,5, illetve 4 évre.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.