Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Mezőgazdasági oktatási intézményeket támogat a tartományi titkárság

2022.04.11
18:30
2022.04.11
18:36
Forrás
Pannon RTV
Az intézmények a gyakorlati oktatásban használatos eszközök vásárlására tudtak pályázni.

A Topolyai Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon több éve pályázik sikeresen a tartománynál. Idén 2,5 millió dináros támogatást kaptak.

Horváth Zsolt, igazgató, Topolyai Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon: „Idén három ilyen nagyobb projektünk van, amit meg is valósítottunk, mert megkaptuk a pályázatot. Egyik az a sertéseknél a nevelő kutricák, egy pótkocsi és egy motorkultivátor frézerrel.”

Pannon RTV

A Futaki Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon a közel 2 millió dináros támogatást a zöldségtermelés fejlesztésére fordítja.

Dušan Gagić, igazgató, Futaki Mezőgazdasági Iskola és Diákotthon: „Kaptunk palántaültetőt, mulcsfóliás palántaültetőt, mulcsfólia hordágyat, kaptunk vésőekét és kaptunk egy komplett burgonyagyártó gépsort: ültetőgépet, szedőt és burgonyabetakarítót.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Ezúttal több, mint 25 millió dináros keretösszeggel támogatta a titkárság a Mezőgazdasági Kart és a középiskolákat.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Tudjuk azt, hogy a mezőgazdasági iskolákban komoly oktatás folyik, és természetesen ezekből az intézményekből minőséges szakemberek fognak tudni kijönni az elkövetkezendő időben. Ezért gondolja úgy a mezőgazdasági titkárság, hogy ezeknek az oktatási intézményeknek az eszközparkját folyamatosan, évről-évre kell fejleszteni.”

Pannon RTV

Idén 13 mezőgazdasági oktatási intézmény részesült támogatásban, amelyből egyebek mellett traktorokat, kapcsolható eszközöket, farmi felszereléseket és jégvédelmi hálókat vehetnek.

tartományi titkárság
Ótott Róbert
Dušan Gagić
Horváth Zsolt

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.