Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Mezőgazdászok és civil szervezetek támogatása Szabadkán

2021.04.07
20:54
2021.04.08
12:49
Forrás
Pannon RTV
7 millió dináros támogatásra pályázhatnak a mezőgazdasági termelők és a civil szervezetek Szabadkán.

A termelők kamattámogatásra és talajanalízis-támogatásra, a civil szervezetek pedig mezőgazdasághoz kapcsolódó rendezvények lebonyolítására kérhetnek eszközöket az önkormányzattól.

Pannon RTV/ Lukács Attila

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Intézkedési programot Szabadka Város Mezőgazdasági Titkársága dolgozta ki. A kamattámogatás a forgóeszközök, mint például a vetőmagok, műtrágya és egyéb vegyszerek beszerzésére vonatkozik. A támogatás értéke 2 millió dinár. A bejegyzett gazdaságok legfeljebb 500 ezer dináros kamattámogatást igényelhetnek. 

Pannon RTV

A szabadkai civil szervezetek mezőgazdasággal kapcsolatos rendezvények támogatására pályázhatnak. Az erre fordítható keretösszeg 2,5 millió dinár.

Ludas hosszú idő óta ismert a fokhagymatermesztésről, lakosai ragaszkodnak ehhez a hagyományhoz, és napjainkban is számos termelő foglalkozik a növény termesztésével.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A környék másik hagyományos rendezvénye a hajdújárási Szüreti Napok. A rendezvénysorozat az évek során a vidék egyik leglátogatottabb eseményévé vált. A Szüreti Napokat tavaly a koronavírus-járvány miatt szerény keretek között rendezték meg. A szervezők bíznak benne, hogy idén már teljes pompájában rendezhetik meg a térség egyik legtömegesebb ünnepét.

A Közügyekben Magosi Zsuzsanna segédpolgármester arról beszélt, hogy milyen az együttműködés az önkormányzat és a helyi közösségek között. Elmondta azt is, hogy milyen útjavítások várhatók a közeljövőben.

Szabadka
támogatás
mezőgazdaság
civil szervezet
Magosi Zsuzsanna

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!