Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Mezőgazdászok és civil szervezetek támogatása Szabadkán

2021.04.07
20:54
2021.04.08
12:49
Forrás
Pannon RTV
7 millió dináros támogatásra pályázhatnak a mezőgazdasági termelők és a civil szervezetek Szabadkán.

A termelők kamattámogatásra és talajanalízis-támogatásra, a civil szervezetek pedig mezőgazdasághoz kapcsolódó rendezvények lebonyolítására kérhetnek eszközöket az önkormányzattól.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Intézkedési programot Szabadka Város Mezőgazdasági Titkársága dolgozta ki. A kamattámogatás a forgóeszközök, mint például a vetőmagok, műtrágya és egyéb vegyszerek beszerzésére vonatkozik. A támogatás értéke 2 millió dinár. A bejegyzett gazdaságok legfeljebb 500 ezer dináros kamattámogatást igényelhetnek. 

A szabadkai civil szervezetek mezőgazdasággal kapcsolatos rendezvények támogatására pályázhatnak. Az erre fordítható keretösszeg 2,5 millió dinár.

Ludas hosszú idő óta ismert a fokhagymatermesztésről, lakosai ragaszkodnak ehhez a hagyományhoz, és napjainkban is számos termelő foglalkozik a növény termesztésével.

A környék másik hagyományos rendezvénye a hajdújárási Szüreti Napok. A rendezvénysorozat az évek során a vidék egyik leglátogatottabb eseményévé vált. A Szüreti Napokat tavaly a koronavírus-járvány miatt szerény keretek között rendezték meg. A szervezők bíznak benne, hogy idén már teljes pompájában rendezhetik meg a térség egyik legtömegesebb ünnepét.

A Közügyekben Magosi Zsuzsanna segédpolgármester arról beszélt, hogy milyen az együttműködés az önkormányzat és a helyi közösségek között. Elmondta azt is, hogy milyen útjavítások várhatók a közeljövőben.

Szabadka
támogatás
mezőgazdaság
civil szervezet
Magosi Zsuzsanna

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.