Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mi az az asszertív kommunikáció, és mire jó?

2020.09.07
20:03
2020.09.08
16:44
Forrás
Pannon RTV
Kommunikáció a sikerért címmel tartottak előadást a palicsi Magyar Kultúrközpontban hétfőn. Az úgynevezett asszertív kommunikációról Pap Ágota pszichológus tartott előadást.

Az esemény a Sokszínű együttműködés nevet viselő, határon átnyúló program keretében valósult meg. Pap Ágota elmondta, érdemes már gyermekkorban tudatosítani ezt a kommunikációs formát, amely akár az iskolákban is követendő példa lehet: Ahhoz szoktunk mostanában, hogy nagyon agresszíven vagy ellenkezőleg, nagyon meghunyászkodóan, vagy megalázott pozícióból kommunikálunk. Az asszertív ezeket mind felülmúlja. Itt fontos az, hogy ki tudjuk fejezni a pozitív és a negatív érzéseinket is anélkül, hogy torzulna a kommunikáció lényege, és ez ne menjen a kapcsolataink kárára. Tehát ott tudjunk lenni a saját érzéseinkkel, gondolatainkkal, vágyainkkal, de ugyanakkor meghalljuk azt is, hogy a másiknak milyen igényei vannak.”

asszertív kommunikáció
Pap Ágota
Palics Magyar Művelődési Egyesület

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű