Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

A Mi környezetünk - a mi jövőnk! - faültetés Királyhalmon

2021.03.27
12:35
2021.03.27
17:42
Forrás
Pannon RTV
Tartományi szintű faültetési akcióba kezdett a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma. A Mi környezetünk - a mi jövőnk! program célja a vajdasági zöldterületek növelése és újak kialakítása. A program 11 településen több időpontban valósul meg.

Királyhalmon ma a helyiek bevonásával ültettek el szilfacsemetéket az iskolaudvaron.

Pannon RTV/Huszár Dániel

A királyhalmi iskolaudvart szilfa-csemetékkel gazdagították a résztvevők. Az eseményt a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma szervezte, helyi civilekkel együttműködve. 

Pannon RTV/Huszár Dániel

A résztvevők között tettre kész fiatalok is akadtak. Balla Dávid az iskola tanulója, szüleivel érkezett a faültetésre.

„Fontos a környezetvédelem, és mi szeretünk itt, az iskola környékén játszani, meg nagyon jó itt lenni is.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A VMSZ Ifjúsági Fóruma fontosnak tartja a környezetvédelmet és a környezettudatosságot, ezért kerül sor faültetésre Vajdaság-szerte - emelte ki Kiss Nándor, a fórum elnöke. 

„1400 facsemetét fogunk Vajdaság-szerte 11 önkormányzatban elültetni. Azért 1400, mert szeretnénk, ha minden évben nagyjából el tudnánk ültetni annyit, mint amennyi első osztályba iratkozó magyar gyermek lesz majd.”

Szombaton Zentán, Moholon és Bácsgyulafalván is ültettek fákat, de a napokban sorra kerül egyebek között Zentagunaras, Orom, Óbecse és Újvidék is. 

Királyhalom
faültetés
VMSZ Ifjúsági Fórum
Kiss Nándor

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.