Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mi a nemzeti közösségek jelentősége?

2021.06.08
19:11
2021.06.09
10:58
Forrás
Pannon RTV
A nemzeti közösségek jelentősége, a hivatalos nyelvhasználat, valamint a kisebbségek szerepe az oktatásban és a médiában.

Egyebek mellett ezekről a témákról tanácskoztak az illetékesek a Horvát Nemzeti Tanácsban Szabadkán. Az eseményen mások mellett részt vett Gordana Čomić szerb emberi- és kisebbségjogokért, társadalmi párbeszédért felelős miniszter.

Pannon RTV

Gordana Čomić, emberi- és kisebbségjogokért, társadalmi párbeszédért felelős miniszter, Szerbia: „Foglalkozunk a hivatalos nyelv- és íráshasználat problémáival. Arról a módról, ahogyan a kisebbségi nyelven folytatott oktatásra vonatkozó kötelezettségeket és törvényeket alkalmazzák, továbbá az anyanyelv tanulásáról, amelybe beletartoznának a nemzeti kultúra elemei. Tehát mindenről, amiről eddig megállapodtak a horvát iskolaközpont kapcsán.”

Horvát Nemzeti Tanács
Gordana Čomić

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.