Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

2022.05.24
08:59
Forrás
Szerbiai RTV
Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.

Vámbejelentés nélkül maximum 10 ezer euróval a pénztárcánkban indulhatunk külföldi utazásunkra - nyilatkozta Slobodan Tomić a Szerbiai RTV-nek. A szerb vámhivatal munkatársa hozzátette, a kisebb értékű ékszer sem vámköteles, valamint a laptopokat, a játékkonzolokat, a téli sportok felszereléseit, sőt az öt és fél métertől rövidebb csónakokat sem kell a határon bejelenteni.

Az értékesebb tárgyakat azonban ajánlatos a vámon bejelenteni, javasolja az illetékes, mint amilyenek például az ajándékba vitt műalkotások, különleges nyomtatványok, értékes órák. Ezekhez a megfelelő szerbiai intézmény írásos engedélyét kell kikérni.

vám
utazás
határátlépés
vámhivatal
Szerbia

Most

18:30, Frissítve: 20:50

20 éves a Topolyai Múzeum

Az intézmény régészeti, helytörténeti, képzőművészeti tárlatoknak ad helyet, lehetőséget biztosít a korszerű tudományos kutatásokhoz, valamint számos programot szerveznek, amelyek minden korosztályt megszólítanak.
17:11

Ukrajna érvénytelennek tekinti a népszavazásokat

Ukrajna érvénytelennek tekinti a megszállt területeken az Oroszországhoz történő csatlakozásról szóló népszavazásokat, és továbbra is folytatja a megszállt területek felszabadítására vonatkozó erőfeszítéseit – közölte a kijevi külügyminisztérium.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.