Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

2022.05.24
08:59
Forrás
Szerbiai RTV
Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.

Vámbejelentés nélkül maximum 10 ezer euróval a pénztárcánkban indulhatunk külföldi utazásunkra - nyilatkozta Slobodan Tomić a Szerbiai RTV-nek. A szerb vámhivatal munkatársa hozzátette, a kisebb értékű ékszer sem vámköteles, valamint a laptopokat, a játékkonzolokat, a téli sportok felszereléseit, sőt az öt és fél métertől rövidebb csónakokat sem kell a határon bejelenteni.

Az értékesebb tárgyakat azonban ajánlatos a vámon bejelenteni, javasolja az illetékes, mint amilyenek például az ajándékba vitt műalkotások, különleges nyomtatványok, értékes órák. Ezekhez a megfelelő szerbiai intézmény írásos engedélyét kell kikérni.

vám
utazás
határátlépés
vámhivatal
Szerbia

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.