Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Miért büntethet a rendőr télen? Téli gumi és egyebek...

2020-11-21
06:54
2020-11-21
15:34
Forrás
Pannon RTV
November elsejétől kötelező a téli abroncs használata a gépjárműveken, a kötelezés azonban csak akkor érvényes, ha az időjárási viszonyok azt indokolják, havazik vagy erősen csúszósak az utak. Mindenképp jobb, ha eleget teszünk az előírásnak.

A szabályok országonként változók, ugyanakkor a saját és mások biztonsága érdekében mindenképp ajánlott téli gumira váltani. Emellett a kocsiban legyen hólánc is. A téli gumi használatát április elsejéig ellenőrizhetik a rendőrök.

10 és 20 ezer dináros büntetéssel kell számolniuk azoknak, akik nyári gumikkal merészkednek a jeges vagy havas utakra november elseje és április elseje között. A jogi személyek ennél sokkal borsosabb bírságra számíthatnak, 100 ezer és 800 ezer dinár közötti pénzbüntetést is kiróhatnak a rendőrök. Amennyiben valaki nyári gumikkal felszerelt autóval okoz halálos balesetet, akár letöltendő börtönbüntetésre is ítélhető. A biztosítótársaságok sem kíméletesek a nem megfelelően felszerelt járművek tulajdonosaival. Balesetkor nem kötelesek minden esetben megtéríteni a kárt, ha a kerekeken nyári gumik voltak. A Szerbiában érvényben levő közlekedésbiztonsági törvény értelmében a járműveknek november elseje és április elseje között téli gumikkal kell rendelkezniük, amennyiben az utak jegesek és havasak. A vonatkozó jogszabály értelmében a rendőrök száraz útviszonyok mellett nem büntetnek.

rendőr
büntet
tél
téligumi
kötelező
november
április

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.