Ugrás a tartalomra
Pixabay/OpenClipart-Vectors

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

2019-04-21
07:26
Forrás
Beta
A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.

Ez derül ki a Miért hagyják el az emberek Szerbiát? elnevezésű kutatás eredményeiből. A külföldre távozás okaként a megkérdezettek leggyakrabban a magasabb életszínvonalat, a jobban megfizetett munkahelyet és a Szerbiában uralkodó rossz közhangulatot nevezték meg. A legtöbben, 85 százalékuk nyugati országba vándorolna ki, két százaléka viszont Oroszországba. A távozást leginkább a 18 és 29 év közötti korosztály fontolgatja, és a menni kívánók 45 százaléka tartós kivándorlásról gondolkodik. 

elvándorlás

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű