Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Miért hagyják el Szabadkát a fiatalok?

2019.12.17
15:19
2020.02.10
18:50
Forrás
Pannon RTV
Megfelelő bérezés, stabil munkahely, szociális biztonság – erre van szükségük a fiataloknak, állapították meg Szabadka Város Szociális és Gazdasági Tanácsának kerekasztal-beszélgetésén.
Pannon RTV

A bizonytalan munkahelyek, a nem megfelelő fizetések nagyban befolyásolják a fiatalok elvándorlását - hangzott el ma Szabadka Város Szociális és Gazdasági Tanácsának kerekasztal-beszélgetésén. Nincsenek pontos adatok arról, hogy hány fiatal hagyja el a várost, viszont a számuk jelentősen magas. Az elvándoroltak többsége hosszú távon tervezi külföldön a jövőjét. A konferencián tárgyaltak arról, hogy miért mennek el az emberek, min kell változtatni és mit kell tenni ez ellen. Szerették volna kikérni a fiatalok véleményét is, de ők csak kis számban jelentek meg. Hugyi István, Szabadka Város Szociális és Gazdasági Tanácsának elnöklője kiemelte, olyan feltételeket kell biztosítani, amelyekkel növelni tudják az itthon maradás esélyeit.

Pannon RTV

Hugyi István, elnöklő, Szabadka Város Szociális és Gazdasági Tanácsa: „Szükség van szociális biztonságra, stabil munkahelyre, amely határozatlan időre szól, nem ügynökségek és hasonlók kellenek. Tehát jól fizetett munkára van szükség, hogy az ember belekezdhessen a családalapításba. Az a legfontosabb, hogy legyen valamilyen jogi biztonság, ami a munkahelyét illeti. Valamilyen módon a helyi közösség, a tartomány, a köztársaság részéről is olyan feltételeket kell teremteni, hogy ne kelljen minden alkalommal panaszkodni, hanem legyen rendezett rendszerünk, amely lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy előre tervezzenek.”

fiatalok
munka
munkahely
szociális biztonság
bérezés
kivándorlás
elvándorlás
Szociális és Gazdasági Tanács
kerekasztal-beszélgetés
Szabadka

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.