Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Migránsok miatt kerülik a Majsai úti közkutat a szabadkaiak

2019-07-16
16:07
2019-07-17
09:03
Forrás
Pannon RTV
Mosakodnak, tisztálkodnak Szabadka egyik forgalmas útkereszteződésén lévő kúton a menekültek.

Az emberek már-már kerülik a kutat a Majsai úton, mert félnek az illegális bevándorlóktól és elriasztja őket az ott felgyülemlett szemét. Az üggyel kapcsolatban a város illetékeseit ma nem tudtuk elérni.

A kútra kikészített törölköző. Csobogó víz mellett fogat mos éppen egy férfi. Mosdanak, vizet szállítanak koszos műanyag hordókban. Három napja érkezett Halil Afganisztánból.

„- Miért nem vagy a menekült táborban?
- Élni ott? Nem akarok ott lenni.
- Miért?
- Mert Németországba akarok menni.
- Hogyan akarsz oda eljutni? Vonaton, vagy autóval?
- Autóval akarok Németországba eljutni. Taxival.
- Van pénzed?
- 4000 euróm van.”

A kút környékén áldatlan körülmények uralkodnak. Mindenfelé flakonok és eldobott műanyaghulladék borítja a talajt. A szabadkai Mitov Kolja elmondta, hogy a rengeteg szemét miatt egészségtelenek a körülmények a kút mellett.

A vasútállomás környékén táborozó menekültektől sokan félnek, kiváltképp este, amikor csapatokba verődve járják a várost. Szemi Árpádot is nyugtalanítja a bevándorlók jelenléte. „Ami azt illeti a migránsok nincsenek nagyon útban, de szemetet hagynak maguk után. Amikor nálunk volt háború, és elmenekültek Magyarországra, akkor ott menekült táborban kellett megtelepedniük. Itt meg szabadon sétálnak, oda mennek ahová akarnak. Ez nincs rendben. Ennyit mondhatok” - mondja a szabadkai férfi, és hozzáteszi, hogy unokáit félti leginkább.

Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig maradnak a menekültek a Majsai híd lábánál.

Szabadka
Majsai út
ártézi kút
migránsok
Afganisztán

Most

09:06

Thaci Hágában

Ma jelenik meg a hágai különleges ügyészség előtt Hashim Thaci koszovói elnök.
08:12

Meghalt Kelly Preston

57 éves korában elhunyt Kelly Preston amerikai színésznő, John Travolta felesége - közölte szóvivője a People magazinnal.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.