Ugrás a tartalomra
illusztráció

Migránsokat szállítottak el a rendőrök Szabadkáról

2021.09.16
14:04
Forrás
subotica.com
A hivatalos tájékoztatás szerint 100 illegális bevándorlót gyűjtöttek össze a város több pontjáról. Mindannyiukat a dél-szerbiai Preševoban található befogadóközpontba vitték.

A rendőri akció keretében egy 58 éves férfi szabadkai házában 16 migránsra bukkantak. A feltételezések szerint ez a férfi részt vett a bevándorlók szervezett, határon való átcsempészésében, így vádat emelnek ellene.

Nem ez volt egyébként az első eset, hogy a rendőrök visszaszállították délre a határ mentén táborozó migránsokat, a tapasztalat azonban azt mutatja, hogy mindössze néhány nappal később újra megjelennek a térségben.

migráns
illegális bevándorló
Szabadka

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.
20:07, Frissítve: 07:57

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.