Ugrás a tartalomra
TANJUG/Zoran Žestić

Mikor jöhet a harmadik dózis?

2021.07.28
17:45
2021.07.28
19:31
Forrás
Pannon RTV
Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.

A koronavírus elleni védőoltás harmadik adagjára is szükség lehet a veszélyeztetettebb csoportoknál - egyebek mellett erről volt szó a szerbiai válságstáb mai ülésén.

A harmadik adagot például a krónikus betegségben szenvedőknek ajánlják - mondta az ülés után dr. Darija Kisić Tepavčević. A válságstáb tagja ismét az oltás felvételének fontosságára hívta fel a figyelmet.

Dr. Darija Kisić Tepavčević, a szerbiai válságstáb tagja, munkaügyi miniszter: „Az első csoportban azok kell, hogy megkapják a védőoltás harmadik adagját, akik immunhiányosak, és más krónikus betegségben szenvednek, amelyek az immunrendszer gyengülésével és ezáltal az oltás utáni immunválasz csökkenésével járnak. Tehát elsősorban olyan emberekről van szó, akik szervátültetésen estek át, akik hemodialízis alatt állnak, akik rosszindulatú betegségben szenvednek, akik jelenleg az immunrendszer működését serkentő terápiát kapnak, krónikus máj- és vesebetegek, vagy krónikus tüdőbetegek.”

Az illetékesek a lehetséges korlátozó járványügyi intézkedésekről is egyeztettek. A tömeges összejövetelekkor az Exit fesztiválon alkalmazott modellt használnák. Ez azt jelentené, hogy a nagyobb rendezvényeken az oltott személyeken kívül csak azok vehetnének részt, akik negatív PCR vagy antigén teszttel rendelkeznek.

A szakértők kitértek arra is, hogy folyamatosan növekszik a napi fertőzöttszám Szerbiában. Szerintük a járvány negyedik hulláma szeptemberre várható, ha ilyen alacsony marad az oltakozási kedv. 

válságstáb
harmadik
dózis
adag
vakcina
védőoltás

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.