Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mila gyógyulásáért kosarazott a kerekesszékes válogatott Szabadkán

2021.10.17
14:20
2021.10.17
16:23
Forrás
Pannon RTV
Jótékonysági kosárlabdameccset rendeztek Szabadkán, a Sportcsarnokban.

Szerbia kerekesszékes kosárlabda válogatottja két csapatra osztva játszott. A belépőkből befolyó bevételt egy beteg szabadkai kislány, Mila Mikulić gyógykezelésére fordítják. Kevesen voltak kíváncsiak a meccsre, a bevétel sem lehet túl sok.

Pannon RTV

Alig szállingóztak az emberek a szabadkai Sportcsarnokba vasárnap délben, pedig amellett, hogy a szerb kerekesszékes kosárlabda válogatottat láthatták játszani, jótékonykodhattak is. Mila Mikulić szabadkai kislány gerinc eredetű izomsorvadásban szenved. További terápiákra és rehabilitációra van szüksége, erre gyűjtött a Naše malo nekom je sve nevű civil csoportosulás a humanitárius mérkőzéssel.

Dana Radomirović, a csoport egyik adminisztrátora, Naše malo nekom je sve: „Előző nap velünk volt. Az állapota eléggé kielégítő. Most rehabilitáció vár rá, az alapítvány segítségével. Már megkötötték a szerződést. Tehát szerintem jobban lesz.”

Pannon RTV

Komoly sportteljesítmény kerekesszékkel kosarazni, támadni, védekezni, közben találatokat elérni. A szerb válogatott tagjai az ország minden részéből kérdés nélkül Szabadkára utaztak, hogy hozzájáruljanak a kis Mila gyógyulásához.

Željko Ćirković, szövetségi kapitány, kerekesszékes kosárlabda válogatott: „Természetesen elfogadtuk a meghívást. Nekünk bizonyos szempontból megtiszteltetés, hogy támogathatjuk ezt az akciót, az adománygyűjtést a kis Milának. Reméljük, hogy sok szabadkai megjelenik, hogy együtt segíthessünk, hogy a gyerek meggyógyuljon.”

Pannon RTV

A szabadkaiaknak azonban csak nagyon kicsiny része, legfeljebb 50 ember jelent meg a jótékonysági mérkőzésen.

Robert Vukov, Szabadka: „Támogatom a humanitárius akciót, hogy segítsünk az embereknek, ugyanakkor hogy egy kicsit szórakozzunk. Érdekel ez a mérkőzés, hogy hogyan játszanak az emberek a kerekesszékekben.”

Pannon RTV

A kezdeményezés nemes, még akkor is, ha most kevesen jelentek meg. Túl sok pénzt ezúttal nem gyűjthettek Mila gyógyulására. Aki mégis segítene, küldje el az 1073-as számot a 3030-as sms-számra.

kosárlabda
kerekesszék
válogatott

Most

Népszerű