Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Milyen jogai vannak a vakvezető kutyáknak?

2021.11.24
20:56
Forrás
Pannon RTV
Nem mehetett be egy közismert szabadkai étterembe egy vak fiú, mert vakvezetőkutyáját is vitte volna magával. A szerbiai törvény azonban lehetővé teszi ezt.

A segítőkutyával való közlekedésről szóló törvény szabályozza a fogyatékkal élő személyeknek vakvezetőkutya segítségével történő mozgására vonatkozó jogait. Vagyis biztosítja a közlekedési és tartózkodási lehetőséget segítőkutyájával a közösségi közlekedésben, a közterületeken, a közhasználatú épületekben és a munkavégzésre szolgáló terekben, ami vonatkozik többek között a vendéglátóipari létesítményekre is. A különlegesen kiképzett vakvezetőkutyák, amelyek megfelelő igazolvánnyal rendelkeznek, sokban megkönnyítik ezeknek a személyeknek az életét.

vakvezető kutyák
Közügyek

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű