Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Milyen kihívást jelent fogyatékkal élni?

2019-06-11
15:28
Forrás
Pannon RTV
Hogyan ismerik fel a pénzt vagy a gyümölcsöket a gyengénlátók és a vakok? Milyen kihívás kerekesszékből az autóba beszállni?

Ezt tanulták ma meg a Széchenyi István Általános Iskola kelebiai épületében és a szabadkai Đuro Salaj Általános Iskolában a diákok. A szociális érzékenységre való nevelés során a gyerekek megismerkedhettek a különböző fogyatékossági típusokkal. Felfedezhették, milyen egy vakvezető kutya élete, hogyan birkóznak meg a vakok a mindennapokkal, valamint a jelnyelv alapjait is elsajátíthatták. Az érzékenyítés Magyarország és Szerbia közötti Határon Átnyúló Együttműködési IPA Program keretein belül valósult meg.

fogyatékkal élők
Szabadka
Széchenyi István Általános Iskola
Đuro Salaj Általános Iskola

Most

19:19, Frissítve: 20:35

Exkluzív interjú James Bonddal

Egy ausztrál úriember, aki fiatalon mindennél jobban szeretett volna a legendás dupla nullás ügynök szerepében tündökölni a mozivásznon.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.